Onze natuur voor kinderen, vogels – Over bonte boomklevers en aardige slechtvalken

Vogels - Over bonte boomklevers en aardige slechtvalken
Categorieën: , , ,
Author:
Publisher:

‘Ontdek alles over de fascinerende vogels van bij ons.’

Wist je dat:

– een ijsvogel een échte ijdeltuit is? Hij zit een hele dag zijn veren te kammen, maar… woont wel in een héél stinkend ondergronds nest.
– de zeldzame zwarte ooievaar graag ver op wintervakantie gaat? Hij vliegt tot in Zuid-Afrika!
– vogels niet fluiten voor hun plezier, maar om hun territorium af te bakenen? Eigenlijk zeggen ze: ‘Deze plek is van mij, dus jij vliegt eruit!’

In drie woorden

Leerzaam, natuur, gedetailleerd

In meer woorden

Als je meer over de vogels om ons heen wil weten, is dit boek een aanrader. Er staan maar liefst 39 verschillende vogels in dit boek. Van de heggenmus tot de boomklever, ze staan er allemaal in. De meeste worden besproken op een dubbele pagina, een aantal op een enkele pagina. Bij elke vogel vind je een vogelpaspoort waarop diverse kenmerken staan beschreven. Denk hierbij aan de lengte, spanwijdte, waar je ze kan vinden, de leeftijd die ze kunnen bereiken en wat ze eten. Daarnaast vind je in een aantal kopjes meer informatie over deze vogel. De tekst is heel los en speels vanuit het perspectief van de vogels geschreven, dit zal kinderen zeker aanspreken. Door het lezen van de teksten kom je heel veel over de vogels te weten. De teksten worden op de pagina opgesierd met prachtige foto’s van de vogels in hun leefomgeving.

Een prachtig kijk- en weetjesboek voor jonge vogelliefhebbers vanaf 7 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *