Onze toekomst is nu!

‘Wees een held, red de wereld!’

Hoe dan? In dit boek laat Greta Thunberg zien hoe zij dat aanpakt. Greta is inmiddels een bekende actievoerder, maar toen ze voor het klimaat begon te strijden was ze helemaal alleen. Greta’s verhaal laat zien dat iedereen kan helpen. En daarvoor hoef je je echt niet in allerlei ingewikkelde bochten te wringen. Kijk maar bij de tips in dit boek, dan zie je hoe snel je al een verschil kunt maken.

Dus doe mee, want ook jij bent belangrijk in de strijd om onze planeet te redden!

In drie woorden

Indrukwekkend, leerzaam en realistisch

In meer woorden

Het verhaal van Greta is wereldwijd bekend, het meisje dat staakt tijdens schooltijd voor een beter klimaat. Dit boek neemt je mee in haar levensverhaal. Want wie is Greta Thunberg nou eigenlijk? En waarom houdt ze zich zo bezig met het klimaat? Waar komt haar strijdlust vandaan? En welke veranderingen heeft ze zelf doorgevoerd in haar leven om een steentje bij te dragen? Dit boek staat boordevol praktische tips die jou als lezer aansporen om ook mee te doen en beter te zorgen voor onze planeet.

Indrukwekkend, dat is het levensverhaal van de jonge Greta Thunberg. Haar vastberadenheid en doordringende mening zetten je als lezer aan het denken. Ze weet de juiste woorden te kiezen waardoor je mee wilt doen, je wilt een steentje bijdragen waar je kunt. Fijn is hierbij de opbouw van het boek. Na het vertellen van haar levensverhaal en de start van haar campagne worden en op praktische wijze tips beschreven waarvan je een aantal direct kunt toepassen binnen je eigen leven. Het dragen van warmere kleding waardoor de kachel iets lager kan, het minder vlees eten en het letten op je gebruik van plastic. Al deze dingen kan je als kind doen om ook jouw bijdrage te leveren aan onze aarde. Ook grotere tips worden gegeven, op vakantie met de fiets of trein, het opzetten van een campagne, het overstappen op een betere energieleverancier. Allemaal dingen die je samen met je ouders zou kunnen bespreken.

De afwisseling van tekst en de kleurrijke illustraties maken het boek vrolijk. Het motiveert je als lezer en maken dat het verhaal vlot leesbaar is ondanks de relatief lange hoofdstukken. De woordenlijst waarmee het boek afsluit maken het leerzaam samen met de leestips die ook achter in het boek worden gegeven om je kennis over dit onderwerp verder uit te kunnen breiden. Ook met het kopen van dit boek draag je al bij aan het verbeteren van onze aarde. Voor ieder verkocht exemplaar wordt namelijk 10% van de opbrengst gedoneerd aan The ocean Cleanup, een organisatie die bezig is met het schoonmaken van onze oceanen.

Strijd met Greta Thunberg voor het klimaat, voor iedereen die van onze aarde houdt. Voor lezers vanaf tien jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *