Op zoek naar de herfst

‘Dus de opdracht is: breng de herfst naar onze klas.’

De kinderen uit de klas van meester Sander krijgen een bijzondere opdracht. Ze moeten de herfst mee naar de klas nemen. Maar hoe doe je dat? Als Fien en Ramses op pad gaan, ontdekken ze hoe het komt dat bomen hun bladeren verliezen en hoe paddenstoelen kunnen groeien. Wat een wonderlijke tijd, de herfst!

In drie woorden

Wonderlijk, leerrijk en humoristisch

In meer woorden

Fien en Ramses krijgen een opdracht van meester Sander: de herfst naar de klas brengen. Al snel hebben ze diverse ideeën. Het rapen van kastanjes en herfstbladeren of het meenemen van een pompoen. Maar al deze ideeën worden al door klasgenoten uitgevoerd. Samen gaan ze op zoek naar iets wat nog niemand meeneemt en daarbij hebben ze de hulp nodig van een echte kenner. Ze vragen de moeder van Ramses die ze doorverwijst naar opa. Opa helpt de boswachter zo af en toe en heeft zelfs een afspraak met een echte boswachter voor ze gemaakt. Nu moet het toch zeker wel lukken met deze bijzondere opdracht van meester Sander?

Dit prachtige prentenboek over de herfst is enorm leerzaam en een grotere aanrader voor in iedere kleuterklas. Op humoristische wijze worden de diverse aspecten van de herfst besproken. Zo wordt er aandacht besteedt aan de vogeltrek, de afvallende bladeren en het voorbereiden op een winterslaap. De kleurrijke en sfeervolle illustraties van de hand van Marjolein Hund brengen je direct in herfstachtige sfeer.

Sanne Ramakers en Merel de Vink schreven al eerder een fantastisch avontuur over de beste vrienden Fien en Ramses. In het boek Wat wil jij later worden? leer je de twee kennen.

Op zoek naar de herfst is een heerlijk boek om voor te lezen, onder een kleedje op de bank of gezellig samen in de klas. Voor nieuwsgierige kastanjerapers vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *