Op zoek naar een sint

Op zoek naar een sint
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

‘De sint komt dit jaar niet.
hij rust uit in de zon.
maar faat heeft een plan.
ze gaat met jaap op zoek.
op zoek naar een sint!
gaat het feest dan wel door?’

Spannend en grappig boek over Sinterklaas op AVI M3, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Als Faat hoort dat Sint niet komt, gaat ze op zoek naar een andere sint. Maar dat valt nog niet mee. Kan het feest dit jaar wel doorgaan? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken.

In drie woorden

Grappig, avontuur, Sinterklaas

In meer woorden

Ben je op zoek naar een leuk boek voor kinderen die net hebben leren lezen in groep 3, dan is dit een geweldig boek over Sinterklaas. Het boek is geschreven op AVI-niveau M3 en is uitgegeven door uitgeverij Zwijsen. Het boek sluit dus goed aan op school.

Pim Lammers, de auteur, is er goed in geslaagd om een heerlijk verhaal te schrijven over de vrienden Faat en Jaap. Op school ontvangen zij geen leuke post. Sinterklaas heeft een brief geschreven aan hun juffrouw dat hij dit jaar even overslaat. Hij wil graag een jaar rust. Jaap en Faat begrijpen er niets van en verzinnen een plan. Als de ‘echte’ Sinterklaas geen zin heeft in Nederland, dan zoeken zij wel een alternatieve Sinterklaas die wel zin heeft in 5 december.

Faat en Jaap sturen de ene na de andere sint de kant van school op, maar de juf trapt nergens in. Valt het feest nu in het water of komt het uiteindelijk toch nog goed? Lees het antwoord op deze vraag snel in dit grappige boekje.

Hugo van Look (vooral bekend van de illustraties van Dolfje Weerwolfje) heeft gezorgd voor humoristische kleurrijke illustraties. Er komen geen pieten voor in het boek. De cover van het boek ziet er feestelijk uit met een mooie rand van confetti en letters in glitterfolielook. Wie nu nog geen zin krijgt in Sinterklaas!

Op zoek naar een sint is een boek voor de beginnende lezer die wel zin heeft in pepernoten en speculaas en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *