Op zoek naar Tom – bij de Romeinen

Op zoek naar Tom - bij de Romeinen
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

Tom en Toby de kat zijn verdwaald. Kun jij ze vinden? 

Dit boek staat vol prachtige zoekplaten waarop je kunt zien hoe de Romeinen leefden. Hoe zag een Romeinse villa eruit? Hoe vierden de Romeinen feest? En wat gebeurde er allemaal in het Colosseum? Ga snel op zoek naar Tom en Toby, een Romein op het toilet, een ontsnappende gladiator… en ga zo maar door!

 

In drie woorden

uitdagend, interessant, avontuurlijk

 

In meer woorden

Dit boek begint met het voorstellen van Tom en zijn oma. Tom krijgt van zijn oma een munt uit de Romeinse tijd. Als Tom deze munt vastpakt, gebeurt er iets bijzonders. Hij gaat terug in de tijd en komt terecht in het Oude Rome. Hij ziet onder meer het Forum, het circus, beeldhouwwerken, het Pantheon en het Colosseum, waar gladiatoren met elkaar vechten. Over al deze typisch Romeinse zaken wordt beknopte informatie gegeven en op elke bladzijde staan diverse zoekopdrachten. Zie jij…? Een informatief zoekboek dus!

De woordenlijst achterin is superhandig, want er worden best wel veel moeilijke woorden gebruikt…

Dit boek is gemaakt in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en is goed in te zetten bij geschiedenisactiviteiten. Eerder verscheen in deze serie al Op zoek naar Tom – in het oude Egypte.

Voor de geschiedenisliefhebber vanaf een jaar of 8 die ook van zoekplaatjes houdt.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *