Opa’s camper

Opa's camper
Categorieën: ,
Publisher:

‘Waarom ga je nu eigenlijk nergens meer heen, opa?’

Lang geleden reisden opa en opie samen de hele wereld over in hun camper. Maar opie is er niet meer en sindsdien heeft opa geen zin meer om op avontuur te gaan… Lukt het zijn kleindochter om hem op andere gedachten te brengen? Een hartverwarmend verhaal over familie, verlies en liefde.

In drie woorden

Hartverwarmend, maatschappelijk, kleurrijk

In meer woorden

Een meisje vertelt over haar opa. Ze komt graag bij hem op bezoek, waarbij ze spelen in de tuin, of verstoppertje spelen. Het fijnst vindt ze het wanneer opa vertelt over opie, zijn overleden partner. Samen bekijken ze foto’s in het fotoalbum. Met opie is opa veel op reis geweest met de camper en beleefde hij de mooiste avonturen. Hij wordt helemaal blij en gelukkig wanneer hij de herinneringen ophaalt. Zijn kleindochter vraagt zich af waarom opa nu niet meer op reis gaat. Opa geeft aan dat alles zo anders is zonder opie. Nu hij er niet meer is, blijft hij liever thuis. Ze verzint een plan om opa op andere gedachten te brengen. Zal het haar lukken?

In dit boek lees je dat de kleindochter twee opa’s had, opa en opie. Het is goed dat kinderen op jonge leeftijd zien dat liefde mogelijk is in allerlei vormen. De illustraties zijn speels, kleurrijk en liefdevol. Je ziet de liefde tussen de twee mannen en tussen de opa en de kleindochter. Er is veel afwisseling wat betreft de grootte van de illustraties. De tekst, vertaald door Janneke Schotveld, leest fijn. Er is een goede balans tussen de teksten en de illustraties.

Een prachtig prentenboek dat de liefde in vele vormen laat zien en ons er niet alleen aan herinnert om ons degene die we zijn verloren te blijven herinneren, maar ook om hun leven te vieren. Voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

 

 

 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *