Opa’s tuin

Tuinieren met opa, dat is wat Lynn graag doet. En wat is de tuin mooi!

Opa ligt in het ziekenhuis. Wie moet er nu voor zijn tuin zorgen? Lynn natuurlijk! Opa heeft haar er alles over verteld. Hond Bella kan mooi helpen. Lynn gaat trots aan de slag, maar dan gaat er iets mis. Lynn weet niet hoe ze het opa moet vertellen…

Een verhaal over grootouders, kleinkinderen, vriendschap en een schitterende tuin.

In drie woorden

Bloemenpracht, gedetailleerd, lief

In meer woorden

De tuin van opa is een ware bloemenzee, logisch dat Lynn er graag is. Opa houdt erg van tuinieren en hij vindt het ook fijn om zijn kleindochter er iets over bij te brengen. Lynn schrijft alles op in een tuinschrift. Ze weet al best veel. Als opa een ongelukje heeft gehad waardoor hij even niet kan tuinieren neemt Lynn het werk graag van hem over. Maar ze ondervindt veel tegenslag en dat terwijl ze opa juist zo graag wilde helpen!

Een zeer groot ( 31,7 x 24,7 x 1,1 cm) prentenboek vol met gedetailleerde, paginagrote illustraties. De bloemen en planten van opa zijn natuurgetrouw in zachte kleuren geschilderd. Maar ook de verhaalstukken die binnenshuis plaatsvinden zijn fraai uitgevoerd. Ik vind het een lieflijk geheel. Het zit vol met details die maken dat je de sfeer binnen het gezin proeft. Het verhaal over opa en de tuin wordt kracht bijgezet door die sprekende afbeeldingen. Je raakt niet uitgekeken, het is werkelijk een lust voor het oog.

 

Het verhaal heeft een wat melancholische ondertoon maar is bovenal erg liefdevol. Want Lynn houdt veel van haar opa en wil alles doen om hem ellende te besparen. Haar gevoelens worden mooi omschreven: Lynn kampt vooral met een schuldgevoel. Maar uiteindelijk komt het goed, ze staat er immers niet alleen voor!

Sonja Danowki weet de lezer te raken met haar liefdevolle tekenstijl. Dit is echt een kijk-leesboek om van te genieten. En en passant leer je ook nog iets over tuinieren. De oorspronkelijke titel van dit boek luidt: “Im Garten mit Flori”. Joukje Akveld heeft het vertaald.

Een stijlvol boek voor alle tuinliefhebbers die net als Lynn graag iemand willen helpen. Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *