Oscar en Nina en de zwarte vogel

Oscar en Nina en de zwarte vogel
Categorieën: ,
Publisher:

‘Nina en haar vriend Oscar zijn de wachters van de oude vuurtoren Zeezicht’

De vrienden van de vuurtoren, Oscar, Nina, Bamboe en Serafine, maken elke ochtend een tochtje op zee. Maar op een dag zien ze een zwarte vogel dobberen op het water. Hij is helemaal verzwakt. Snel nemen de vriendjes de vogel mee naar de vuurtoren om hem te verzorgen. Zal het hun lukken om de vogel weer beter te maken?

In drie woorden

Vriendschap, vrolijk en avontuurlijk

In meer woorden

Nina en Oscar zijn vuurtorenwachter. Ze steken iedere avond de lamp in de vuurtoren aan om de boten op zee veilig langs de kust te loodsen. Iedere ochtend maken ze samen met de vriendjes Bamboe en Serafine een rondje langs de kust om alles te controleren. Op een dag vinden ze tijdens de ronde een verzwakte, zwarte vogel. Ze besluiten hem mee te nemen naar de vuurtoren en voor hem te zorgen. Ze zoeken uit wat de vogel eet en geven hem een bad. En dat laatste zorgt voor een grote verrassing…

Vriendschap staat centraal in dit kleurrijke boek. Elkaar helpen en nieuwe vriendschappen sluiten zijn de basis van het verhaal. Het verhaal is vrolijk, maar heeft ook her en der een verdrietige ondertoon die vooral in de illustraties zichtbaar is. Zo is ook het thema vervuiling duidelijk zichtbaar in de illustraties. Dit biedt mogelijkheden tot het aanknopen van een gesprek met kinderen over milieuvervuiling, een belangrijk wereldwijd probleem.

Over Oscar en Nina zijn al twee andere boeken verschenen. Oscar en Nina bouwen een boot en Oscar en Nina redden Bamboe.

Een fijn verhaal over vriendschap voor avonturiers met zeebenen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *