Oud genoeg om de aarde te redden

‘Help jij mee om de aarde te redden? Laat je inspireren door de acties van deze échte kinderen’

Ontmoet kinderen die in actie komen tegen klimaatverandering! Lees over hun projecten en ontdek dat het redden van de planeet hier begint… bij jou.
Met praktische tips voor kinderen om thuis en op school zelf in actie te komen.

In drie woorden

Milieu, klimaatverandering en tips

In meer woorden

In Oud genoeg om de aarde te redden vind je twaalf verhalen van echte kinderen die helpen om de aarde te behouden. Met hun enthousiasme kregen deze kinderen ook gemeenten, overheden en besturen mee. Zij laten zien dat jij ook iets kunt doen voor het milieu, hoe jong je ook bent! Je hebt echt het idee dat je door het lezen van dit boek de kinderen even ontmoet. Je maakt echt kennis met de kinderen. De verhalen zijn enorm inspirerend en geven hoop.

Zo strijdt Felix uit Duitsland voor herbebossing en richtte hij de stichting ‘Plant for the Planet’ op. En Hunter uit Zuid-Afrika strijdt voor de bescherming van neushoorns tegen stropers. Nikita uit Oekraïne zorgde ervoor dat voedselafval op school werd omgezet in compost voor de stad. Wat is het bijzonder om over deze projecten van kinderen te lezen! Ik kan mij voorstellen dat je na het lezen van dit boek, niet meer stil kan zitten en meteen in actie wil komen…

De auteur van dit boek, Loll Kirby, is basisschoolleerkracht en staat aan het hoofd van een centrum voor natuureducatie in Bristol. Voor het schrijven van dit boek liet ze zich inspireren door de kinderen aan wie ze lesgeeft. Ze schreef dit boek voor iedereen die iets zou willen betekenen voor de wereld. Joukje Akveld vertaalde dit prachtige werk.

Adelina Lirius is een Zweedse illustrator en kunstenaar. Ze deed de docentenopleiding illustratie aan de universiteit van Uppsala in Zweden en werkt al een tijd als zelfstandig illustrator. De illustraties zien er verfijnd uit en ondersteunen het verhaal op een prettige manier.

Dit informatieve inspirerende prentenboek is echt iets voor betrokken kinderen vanaf zeven  jaar die hun steentje willen bijdragen om goed voor de aarde te zorgen!

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *