Over tien minuutjes naar bed klein monster

Over tien minuutjes moet ze naar bed, maar dit monster gaat op stap…’

Nog één verhaaltje voor het slapengaan…
Burp, een lief klein monster, moet over tien minuutjes naar bed. Maar daar heeft ze helemaal geen zin in! Ze springt en danst, snoept van de wormentaart en bouwt een feestje met haar monstervriendjes. In een spannende reis telt dit verhaal af tot het bedtijd is. Lukt het Burp om op tijd in bed te liggen?

In drie woorden

Aandoenlijk, herkenbaar, rijmend

In meer woorden

Wat een herkenbaar verhaal! Op het moment dat je je kind naar bed wil brengen, verzinnen ze altijd wel iets om het uit te stellen. Zo is het ook bij Burp, een lief klein monstertje. Het is de bedoeling dat ze over tien minuten naar bed gaat, maar daar denkt zij anders over. Ze wil nog een lekker stukje taart eten, muziek maken en een stukje skaten. Ook haar vriendjes komen nog even op bezoek. Ze dansen en feesten erop los. Als er nog maar 3 minuten over zijn, stuurt ze haar vrienden weg en merkt ze dat ze best wel moe is. Ligt ze op tijd in bed?

Het boek begint een beetje duister en spannend. De illustraties dragen hieraan bij. De eerste pagina’s zijn donkerder gekleurd met spinnenwebben en grote gele ogen. Als duidelijk is dat Burp een lief klein monstertje is, zie je dat de illustraties meer kleur krijgen en vriendelijk ogen. Op elke pagina vind je een paar regels tekst waarbij de tekst op de linkerpagina rijmt op de tekst op de rechterpagina.  Daarbij telt het verhaal ook af van tien minuten naar de laatste minuut. Kinderen leren op deze manier terug te tellen en de telrij kennen.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die graag hun bedtijd rekken.

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *