Papa Draak wordt niet meer beter

Papa Draak wordt niet meer beter
Categorieën: , , ,
Author:
Publisher:

“Elke avond vraagt papa: ‘Heb ik vandaag al gezegd dat ik van jullie hou?’” 

Vonk is zo blij als zijn kleine zusje Drakie wordt geboren. Drakie moet nog alles leren en gelukkig is daar papa Draak. Hij leert haar vliegen, vuurspuwen en nog veel meer! Maar op een dag wordt papa Draak ziek. Zo ziek, dat de drakendokter hem niet meer beter kan maken. Drakie en Vonk proberen papa Draak nog zoveel mogelijk te helpen. Zo maken ze zijvleugels, zodat hij toch nog een tijdje kan vliegen. Op een dag kan dat niet meer en moeten ze door zonder papa Draak. Maar hoe moet dat… doorgaan zonder papa Draak die hen alles leerde?

In drie woorden

Troost, leerzaam, gevoelig

In meer woorden

Papa draakt wordt niet meer beter. Een heftige titel? Ja, zegt Sascha Groen, maar wel de waarheid binnen ons gezin. Ze vroeg zich af hoe ze haar kinderen kon troosten nadat ze te horen hadden gekregen dat hun papa niet meer beter kon worden. Ze vond genoeg boeken over stervende grootouders of moeder die ziek zijn. Maar ze vond niet het boek waar ze naar op zoek was. Daarom schreef zij dit troostboek voor kinderen die te maken krijgen met ziekte, de dood en rouw. 

Drakie wordt geboren in een warm en liefdevol gezin. Ze leert heel erg veel van haar papa, wat niet altijd even goed gaat. Op een dag wordt papa Draak ziek en kan hij helaas niet meer beter worden. Dit prachtige prentenboek stopt niet bij het overlijden van papa Draak, maar gaat verder. We kunnen lezen hoe de drakenfamilie doorgaat en hoe Drakie nu de problemen kan oplossen. Sascha Groen laat ruimte voor kinderen om zelf in te vullen waar papa Draak naar toe is gegaan, nadat hij is overleden. Want op deze manier is het boek voor iedereen te gebruiken. 

Een liefdevol prentenboek dat op een waardevolle en eerlijke manier vertelt over ziek zijn, dood gaan en rouwen. En ondanks de zware onderwerpen is er ook ruimte voor humor. Dit is ook belangrijk is het leven van de kinderen, in welke situatie zij ook zitten.De kleuren zijn niet altijd somber, waardoor het boek ook de mooie kanten belicht van het maken van herinneringen. Ik raad dit boek aan wanneer je te maken krijgt met zo’n situatie en vind het waardevol dat iedere (basis)school dit boek in de kast heeft staan. De illustraties geven de tekst het extraatje om het voor de jonge kinderen ook visueel te maken. 

Per verkocht boek doneert Uitgeverij Witte Leeuw €1,- aan Stichting ALS

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *