Papa’s hart

Papa's hart
Categorieën: ,
Tag:
Publisher:

‘Hoe maak je een hart weer heel vanaf de buitenkant?’

Papa’s hart is gebroken. Dat zei hij aan de telefoon. Ik weet niet in hoeveel stukjes. Maar het valt vast en zeker te lijmen. Daar ben ik goed in. Lijmen.

In drie woorden

Liefdevol, ontroerend en poëtisch

In meer woorden

Papa’s hart vertelt het verhaal van een meisje en haar vader. Het hart van de vader is gebroken. Zij weet niet hoe het komt, maar ze doet er alles aan om haar vaders hart weer heel te maken.

Het verhaal wordt op een bijna poëtische manier beschreven vanuit het perspectief van het kind. Dat is prachtig en ontroerend tegelijk. Als het niet lukt om papa op te vrolijken, begint ze aan zichzelf te twijfelen. Komt het door haar dat haar vaders hart gebroken is?

In het boek wordt niet concreet beschreven waarom het hart van de vader gebroken is. Dit maakt dat je het boek voor verschillende thema’s kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als scheiden of het verliezen van een dierbare.

De illustraties van Lisa Brandenburg passen goed bij de sfeer van het verhaal. Wanneer de tekst droevig is, zijn de bladzijdes grijs en grauw. Wanneer papa weer opvrolijkt, zijn ook de bladzijdes kleurrijker.

Een bijzonder verhaal om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *