Pas op voor de billenbijter!

“Het gebeurde altijd bij volle maan, meestal net voor het slapen gaan.
Elke avond zo rond de klok van acht uur, klom eruit Fieps kast een wel heel gek figuur.
Hij werd het kusjesbeest genoemd, en als-ie je lief vond, werd je overal gezoend.”. 

Wees gewaarschuwd, want het kusjesbeest is niet de énige grappige griezel in dit versjesboek! Kruip dus maar lekker weg op de bank om samen gezellig te gruwelen van de kleine monsterbaby met vlijmscherpe tandjes, de liefdevolle mampier die graag op de buurman sabbelt, de billenbijter die gek is op jouw blote billetjes en de kakbouter die houdt van… nou ja, je raadt het al!

In drie woorden

Humor, griezelig, gedichten

In meer woorden

Pas op voor de billenbijter! is het kinderboeken debuut van Lucas van de Meerendonk.Het kan kloppen dat deze naam je bekend voorkomt, want sinds 2017 is hij één van de vaste presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. Naast journalistiek heeft Lucas een liefde voor schrijven èn griezelen. Dit komt perfect samen in dit prentenboek. Het zijn de grappige en griezelige gedichtjes die hij ooit verzon voor zijn dochter.

We maken kennis met mampier, de weerwolfman en het eet-mij-nietje. Daarnaast kun je ook lezen wat er precies in snotterschimmelsmurriesoep zit. Of het lekker is… tsja, dat laten we in het midden. Op iedere pagina vinden we een nieuw grappig en spannend gedicht. De gedichten krijgen extra mysterieuze kracht door de paginagrote illustraties, die gemaakt zijn door Stefan Yamá Cab. Deze zijn kleurrijk met een donkere uitstraling, waardoor ze passend zijn bij de griezelige sfeer. 

Pas op voor de billenbijter! is voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *