Paulien probeert opnieuw

Paulien probeert opnieuw
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Ja, dat kan ik! besloot Paulien’

Paulien houdt van haar wereld…
Tot die op een dag OP ZIJN KOP staat.

Dit is een inspirerend boek dat kinderen leert omgaan met moeilijke situaties. Het helpt hen om veerkracht op te bouwen en met een positieve blik naar het leven te kijken.

In drie woorden

Inspirerend, beeldend en leerzaam

In meer woorden

De wereld van Paulien staat op zijn kop. Niets lukt meer, er gaat niets meer zoals ze zelf wil. Paulien voelt zich niet meer zo fijn. Maar dan ontmoet ze een lieveheersbeestje, een klein diertje met een groot probleem. Het lieveheersbeestje ligt op zijn kop en kan niet wegvliegen. Maar opgeven? Dat zit er niet in voor deze dappere doorzetter. Weet Paulien hier een voorbeeld aan te nemen? Kan Paulien haar wereld weer rechtzetten door te blijven proberen? Je leest het in dit inspirerende prentenboek.

Tom Percival schreef en illustreerde al diverse kinderboeken, voornamelijk prentenboeken. Ook met dit boek heeft hij weer een pareltje gemaakt. De prachtige boodschap, altijd doorzetten en nooit opgeven, is de rode draad in het verhaal. Wanneer de wereld van Paulien op z’n kop staat, zijn de illustraties somber, zwart, wit en grijs. Maar Paulien geeft niet op, ze weet haar wereld weer kleur te geven, een prachtig contrast in de illustraties. Het boek kent weinig tekst, maar vertelt precies dat wat nodig is om het verhaal aantrekkelijk te maken. Er is gespeeld met een prachtige combinatie van tekst en illustraties welke dit boek kracht geven.

Voorkinderen vanaf vier jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *