Pietje, moet je plassen?

Pietje, moet je plassen?
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Kak. Poep. Pies. Kak. Poep. Pies.’

Thomas is zindelijk. Allang! Dus mag hij naar de pietenschool. Daar heet iedereen Piet. Op de spannende eerste dag doet Pietje Thomas al gelijk mee met de andere Pietjes en leert een heleboel pietendingen. Maar moet hij dan niet even tussendoor naar de wc, vraagt de juf. Nee hoor! Dat bepaalt Pietje zelf wel…

In drie woorden

Grappig, licht en vrolijk

In meer woorden

Veel kinderen dromen ervan, naar de pietenschool gaan en opgeleid worden als echte Piet. Waar Thomas woont gaan alle kinderen vanaf vier jaar naar de pietenschool, maar ze mogen alleen komen als ze zindelijk zijn. Gelukkig is het Thomas gelukt, hij mag eindelijk beginnen aan zijn opleiding tot echte Piet. Hij heeft het zo druk op zijn eerste dag. Hij moet de school verkennen, het dak op klimmen, pepernoten bakken en in touwen klimmen. Pietje doet van alles, behalve naar de wc gaan… Als juf hem dan toch naar de wc stuurt tijdens het voorlezen heeft Pietje heel andere dingen te doen. Hij loopt langs de kamer van Sinterklaas en dat is natuurlijk veel interessanter. Zal Pietje het dan toch in zijn broek doen?

De eerste zin van het boek doet je al direct lachen. ‘Kak. Poep. Pies. Kak. Poep. Pies.’ Het onderwerp naar de wc gaan en alles wat daarbij komt kijken is een terugkerend fenomeen in dit boek. Pietje noemt de pepernoten onder andere keuteltjes, wat zorgt voor de nodige dosis humor. Pietje gebruikt ieder moment van de dag om lekker vieze woorden te mogen zeggen. ‘Kak, poep, drol, mijn broek zit vol.’ Zo gaat Pietje zingend naar huis. Maar dan is daar de grote vraag: waar zit de broek van Pietje dan zo vol mee?

De illustraties zijn vrolijk. Als basis voor de bladzijdes is wit gebruikt, dit geeft het boek een rustige en fijne sfeer. De illustraties, die overigens wel in kleur zijn, springen er op deze manier goed uit en trekken meteen je aandacht. De illustraties zijn een mooie aanvulling en verduidelijking van het geschreven verhaal. Er zijn veel kleine, grappige details getekend. Poepjes in overvloed!

Voor de kleine Pietjes in spé of Pietjes die bezig zijn met zindelijk worden vanaf drie jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *