Pim en Pom in het Rijksmuseum op zoek naar de Gouden Leeuw

Pim en Pom in het Rijksmuseum op zoek naar de Gouden Leeuw
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

“Wauw, een leeuw van goud! Die moeten we zien!’Als Pim en Pom horen dat hun baasje, de Vrouw, naar het Rijksmuseum gaat volgen ze haar stiekem. Een tentoonstelling over de Gouden Leeuw, die willen zij ook zien! Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit, maar waar is nu die Gouden Leeuw? Ze vragen het aan de hond op De Nachtwacht, maar die weet het niet. Ook de muis die verstopt zit achter het brood op het schilderij van Het melkmeisje, kan hen niet helpen. Alle dieren in het museum willen Pim en Pom graag de weg wijzen, maar ze moeten wel oppassen voor de Petten. Dat zijn de bewakers en die sturen échte dieren naar buiten. Zullen Pim en Pom de Gouden Leeuw vinden?
Ga mee met Pim en Pom op hun zoektocht door het Rijksmuseum en maak kennis met de dieren die op bekende kunstwerken in het museum te zien zijn.

In drie woorden

Educatief, spannend en grappig

In meer woorden

Ga je binnenkort met je kind(eren) naar het Rijksmuseum, dan is dit een fantastisch boek om ze voor te bereiden op het bezoek. Pim en Pom nemen je mee naar dit mooie museum in Amsterdam en gaan op zoektocht door het museum. Zij zijn op zoek naar de Gouden Leeuw, want die willen ze weleens zien. Stiekem volgen zij hun baasje en glippen het museum in. Ze komen er uiteindelijk achter dat de tentoonstelling niet over de Gouden Leeuw, maar de Gouden Eeuw gaat. Dieren uit het Rijksmuseum (dus dieren uit kunstwerken) staan centraal in dit prentenboek en dat zal veel kinderen enorm aanspreken.

De vormgeving van het boek is zeer bijzonder en is een mooie combinatie van originele prenten van Fiep Westendorp en foto’s gemaakt in het Rijksmuseum. Hoewel er vooral gebruik is gemaakt van zeer oude meesterwerken, is het toch een sprankelend geheel geworden en combineren de moderne foto’s prima met de illustraties van Fiep Westendorp. Fiep Westendorp leeft niet meer, maar Gioia Smid en Tingue Dongelmans hebben een prachtig boek gemaakt en mochten gebruik maken van het originele werk van Fiep Westendorp. De prachtige kunstwerken komen uitstekend tot zijn recht in dit boek.

Achterin het prentenboek kun je de route zien die de poezen hebben afgelegd door het museum. Vergeet dit boek dus niet mee te nemen, wanneer je een bezoekje brengt aan het Rijks. Ga jij mee met Pim en Pom op hun zoektocht door het Rijksmuseum en maak je zo kennis met de dieren die op bekende kunstwerken in het museum te zien zijn? Dit boek is geschikt voor grote poezenvrienden en (beginnende) kunstliefhebbers vanaf vier jaar.
 
the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *