Pinkie

Pinkie
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

‘Wat een stank!’

Ken jij die boeken over paardenmeisjes? Een paardenmeisje dromend over een eigen pony en het meedoen aan een wedstrijd. Dit ‘was’ zo’n boek. Gelukkig heeft iemand het boek verbeterd, woorden doorgestreept, tekstballonnen erbij gezet en tekeningen toegevoegd. Zo is het een geweldig grappig boek geworden. Maak kennis met Pip en haar schetenlatende vampierpony Stinkie.

In drie woorden

Tijgerlezen, hilarisch en dubbelzinnig

In meer woorden

Pinkie is een boek uit de serie Tijgerlezen. Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen de nadruk op humor en spanning, want dat willen kinderen terugvinden in hun boek. Ze bieden variatie in moeilijkheidsgraad en zijn geschikt om voor te lezen en zelf te lezen. Verder staan er veel illustraties in deze boeken.

Dit boek is zeer origineel vormgegeven. Het is net of iemand echt een rood potlood heeft gepakt en het hele boek heeft aangepast en aangevuld met teksten en illustraties. Aangezien je de oorspronkelijke tekst ziet en de aangepaste tekst ook kunt lezen, wordt het verhaal hilarisch. Het brave gewone verhaal verandert in een verhaal vol humor. De gewone pony verandert in een schetenlatende vampierpony. Verder heeft het boek veel gekleurde pagina’s en een knalroze cover. De grappige illustraties zijn van Emanuel Wiemans.

Pinkie ofwel Stinkie wordt gevonden door Pip. Aangezien Pip en Stinkie iemand redden, krijgt Pip pony Stinkie cadeau. Nu kan haar grote droom werkelijkheid worden en kan zij met haar pony aan een paardenrace meedoen. Het inschrijfgeld verzamelt zij wel op een heel originele manier bij elkaar. Zou Pip genoeg geld bij elkaar sprokkelen om mee te kunnen doen?

De auteur Tjibbe Veldkamp heeft een zeer origineel boek geschreven. Als ik zelf rode strepen zie in een tekst, denk ik aan vroeger toen er op alle scholen standaard met rode pen schoolwerk werd nagekeken. Nu leveren de rode correcties een doldwaas verhaal op. Ik denk dat veel kinderen (en volwassenen) smakelijk zullen lachen wanneer ze dit boek lezen.

Pinkie is een hilarisch boek voor avontuurlijke kinderen vanaf 7 jaar die wel houden van een grappig en spannend verhaal. Knijp je neus dicht tegen stinkgevaar en lees dit knotsgekke boek!

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *