Pip & Ei

Pip & Ei
Categorieën: ,

‘Ei,’zei Pip, ‘wij zijn twee handen op één buik.’

Pip en Ei zijn als twee druppels water. Hun vriendschap groeit, en ze groeien zelf ook. Pip krijgt wortels en takjes. Ei krijgt vleugels – en ze kan niet wachten om ze te gebruiken.
Ze krijgen elk een heel ander leven, heel ver van elkaar vandaan. Maar goede vrienden komen altijd bij elkaar terug. En er zijn geen grotere vrienden dan Pip en Ei.

In drie woorden

Kleurrijk, liefdevol en betoverend

In meer woorden

Pip en Ei zijn beste vriendjes. De twee vrienden zijn onafscheidelijk en komen voor een groot dilemma te staan als Pip op een dag vast zit in de grond. Hij groeit steeds een stukje verder uit tot een prachtig gekleurde boom. Hoe moeten ze nou samen spelen? Ook Ei blijft niet zoals ze is, want na een tijdje is de beste vriendin van Pip opeens verandert in een prachtige, felgekleurde vogel. Ei wil de wereld ontdekken en vliegt weg, ze begint een leven ver weg in de stad. Toch zal ze Pip nooit vergeten. Zullen de twee vrienden elkaar ooit nog terug zien?

De kleurrijke illustraties hebben iets magisch. Ze stralen volop liefde en vrolijkheid uit. Enorm passend bij de sfeer en boodschap van dit boek: echte vriendschap overwint alles. De kleine details maken dat je de bladzijde bijna niet om wilt slaan. Er is zoveel te bekijken. Door de korte stukjes tekst blijft je oog hangen op de illustraties die naast de verbeelding van de tekst nog zoveel meer vertellen.

Een liefdevol en betoverend prentenboek voor alle vriendjes vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *