Pippa past op

Pippa past op
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

‘Slaap lekker, liefie!’

Vandaag past Pippa voor het eerst op bij Felix en zijn zusje Saar. ‘Wat willen jullie doen?’ vraagt Pippa als mama weg is. ‘Ik wil in een raket naar de maan!’ roept Felix. ‘Ik wil jarig zijn,’ zegt Saar.

Pippa kan alles oplossen – helemaal op haar eigen manier! En als ze het even niet meer weet? Dan helpen Felix en Saar.

In drie woorden

Lief, grappig en kleurrijk

In meer woorden

Anna Woltz, bekend van onder andere De tunnel en Ik kan nog steeds niet vliegen komt met een nieuw prentenboek, Pippa past op. Pippa ziet eruit als een gewoon meisje, helemaal niet als oppas. Maar Felix en Saar vinden hun nieuwe oppas leuk. Ze bedenkt voor ieder probleem een oplossing en dat is wat een goede oppas doet. Als Pippa het dan zelf eventjes niet meer weet zijn Felix en Saar vastberaden, ze gaan haar helpen. En nu maar hopen dat Pippa nog vaak mag komen oppassen.

Dit kleurrijke prentenboek bevat volop kleine ongelukjes die humor brengen in het verhaal. De illustraties versterken deze humor en zo ook de uitspraken van Saar die graag net zo praat als haar moeder. De band tussen oppas en kinderen is lief, gemoedelijk en hartverwarmend. De mooie boodschap dat voor ieder probleem een oplossing is, maakt dit verhaal sterk.

Een heerlijk verhaal om te lezen voor het slapengaan, vanaf vier jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *