Pippa’s eiland

‘Krijgt Pippa toch nog de spannende vakantie die ze wilde?’

Wat is de zomervakantie van Pippa op het eiland toch saai. Haar ouders hebben een ijssalon en werken heel hard. Als ze niet werken, maken ze ruzie. Daarom is Pippa veel bij opa. Dan ontdekt ze dat opa grote geldzorgen heeft, omdat hij zijn rekeningen niet betaalt. Gelukkig ontmoet ze Adam, een vlogger uit de grote stad. Ze bedenken samen een fantastisch reddingsplan. Zou het ze lukken of wordt opa zijn huis uitgezet?

In drie woorden

Avontuur, eiland, vloggen

In meer woorden

Dit boek pakt je eigenlijk meteen al door de vrolijke zomerse cover. De woorden op de wegwijzer op de voorkant geven eigenlijk al de sfeer van het verhaal weer. Het verhaal speelt zich af in de zomer op een eiland, vandaar de titel Pippa’s eiland. Het leest vlot en ondanks serieuze problemen die een grote rol spelen, is het verhaal toch vrolijk en luchtig van toon.

Het boek is op een originele manier opgebouwd. Je komt er al snel achter dat Pip zich erg verveelt op het eiland Ameland. Aangezien haar ouders een ijssalon hebben, kunnen zij nooit op vakantie. Ze maakt maar een bucketlist om de zomer door te komen. Gelukkig gaat ze vaak langs bij haar opa, die de meest fantastische verhalen over het eiland kan vertellen. Toch voelt ze al snel aan, dat er iets niet klopt. Opa heeft geldzorgen, omdat hij rekeningen niet heeft betaald. Hij heeft nog maar zeven dagen om het bedrag wat hij moet terug betalen, bij elkaar te sparen. Daarom heet het eerste gedeelte ‘Nog zeven dagen’, daarna volgt ‘Nog zes dagen’ en ga zo maar door. Na het hoofdstuk ‘Nog een dag’ volgt nog het slothoofdstuk ‘Een jaar later’.

Pippa maakt zich niet alleen zorgen om haar opa, maar haar ouders hebben ook steeds vaker ruzie. Pippa is ontzettend bang, dat haar ouders net als opa en oma gaan scheiden. Als Pippa de sleutels van hun vakantiehuis even langs moet brengen bij vakantiegangers, maakt ze kennis met leeftijdsgenootje en vlogger Adam. Adam woont niet op een eiland, maar woont in de grote stad. Zijn grootste hobby is vloggen en al snel overtuigt hij Pippa ervan dat ze echt een keer mee moet spelen in zijn vlog.

Als Pippa Adam vertelt over de problemen van opa, komt Adam meteen met een plan om het benodigde geld bij elkaar te verdienen. Ze komen een heel eind met geld ophalen, tot er iets gebeurt wat zij niet verwacht hadden… Komt dit wel goed?

Martine van der Horn schreef dit spannende verhaal. Het is haar debuut. Marije Koelewijn verzorgde de sfeervolle zwart wit illustraties.

Pippa’s eiland is een zomers boek waar ook ruimte is voor serieuze problemen en is geschikt voor avonturiers met gevoel van 9 tot 11 jaar.

 

 

 

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *