Pippi en de dansende kerstboom

Pippi en de dansende kerstboom
Categorieën: , ,
Tags: ,
Publisher:

‘Wat staan jullie daar te kijken,’ zei Pippi.’ ‘Hebben jullie nog nooit eerder een kerstboom gezien?

Drie kinderen zijn helemaal alleen met kerst. En ze hebben ook geen cadeautjes, en geen lekker eten, en zelfs geen kerstboom. Verdrietig zitten ze in de keuken, als ze ineens een heel raar geluid op de trap horen… Het is Pippi! Op haar paard! En op haar hoofd staat een kerstboom, met lichtjes erin en vlaggetjes en lekkers. Ze heeft ook cadeautjes bij zich, maar eerst moet er gedanst worden. Mét de kerstboom!

In drie woorden

Warm, humoristisch, kerstverhaal

In meer woorden

Wie kent het boekfiguur Pippi Langkous niet? Dit verhaal over Pippi werd pas na de dood van de Zweedse auteur Astrid Lindgren ontdekt, ergens in een bibliotheek in Stockholm. Gelukkig maar, want nu kunnen we allemaal van dit warme verhaal genieten!

Op de eerste bladzijde wordt het bijzondere meisje Pippi Langkous even kort voorgesteld. Daarna wordt de situatie al snel duidelijk: het is bijna kerst en niet alle kinderen verheugen zich op Kerstmis. De kinderen uit het gezin van de familie Larsson zitten verdrietig op de bank. Hun moeder ligt in het ziekenhuis en vader voer ergens op zee. Pippi zou Pippi niet zijn, als er geen plan was om deze kinderen te helpen.

Met paard en kerstboom bovenop haar hoofd arriveert Pippi bij het huis van Pelle, Bosse en Inga. Natuurlijk is het aapje van Pippi er ook. ‘Jullie moeten nog even wachten met de cadeautjes. Eerst gaan we met de kerstboom dansen,’ zei Pippi.

Als iemand even later door het raam had gekeken van de familie Larsson, dan hadden ze iets heel geks gezien. Pippi danste met een boom in haar haar op veel te grote schoenen. ‘Er heeft nog nooit een kerstboom zo’n vrolijk feest gehad,’ zei Pippi. En zo is het maar net. Pippi weet er zoals altijd één groot feest van te maken.

Annet Schaap maakte de prachtige warme en humoristische illustraties in het boek. Wat is dit een heerlijk voorleesboek en kijkboek geworden! Een geweldig sfeervol boek om voor te lezen in of vlak na de kersttijd voor kinderen vanaf vier jaar die van een warm en grappig verhaal houden vol fantasie.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *