Piraten gaan niet naar school

Piraten gaan niet naar school
Categorieën: ,
Tag:

‘School is zwaar en naar!’ gromde pa. ‘Rottig werk en rottige regels,’ mopperde ma. ‘En leraren zijn nog gemener dan zeemonsters!’ zei oma.

Als Kees zegt dat hij naar school wil, is zijn familie GESCHOKT! Op SCHOOL zijn er rottige regels en enge leraren met tien armen. PIRATEN GAAN NIET NAAR SCHOOL! Of toch wel?

In drie woorden

Stoer, avontuurlijk, kleurrijk

In meer woorden

Kees woont met zijn familie op het schip ‘De zoute haring’. Hij heeft geen zin om altijd maar papegaaienpoep te dweilen en het dek te schrobben, hij wil naar school! Zijn familie snapt hem niet, school is toch helemaal niet leuk? School is naar en zwaar! Piraten gaan niet naar school! Maar Kees wil toch.
Als hij op school aankomt, vindt hij het wel spannend. Het plein is ook zo groot! Gelukkig ontmoet hij zijn juf snel en ze neemt hem mee de klas in. Maar dan laat hij per ongeluk zijn papegaai los. Het beest vliegt luid schreeuwend het lokaal rond en ontsnapt naar de gymzaal. Kees klimt zo snel als een aap in een touw, maar hij krijgt hem niet te pakken. Gelukkig heeft hij wat scheepsbeschuit bij zich waarmee hij de papegaai kan lokken. Maar… zou hij nu straf krijgen van de juf omdat hij zijn papegaai mee heeft genomen naar school? Nee, de juf vindt het juist erg gezellig! In de klas maken ze muziek, gaan ze schilderen en luisteren ze naar een verhaal. Kees vindt het super leuk op school! Enthousiast vertelt hij thuis wat hij allemaal gedaan heeft. De volgende dag gaat hij graag weer naar school. Mét zijn hele familie!

Dit vrolijke prentenboek gaat over de eerste schooldag. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk, getekend in wat woeste lijnen wat helemaal past bij piraten. Er is veel te zien op de bladzijden. Ook de woordkeuze sluit aan op het piratenthema. Zinnen als: ‘Steek die zeepokken eraf!’ en ‘Leraren zijn nog gemener dan zeemonsters!’ en ‘Wel alle sokken op zout water,’ kom je tegen in het boek. Kinderen zullen hiervan genieten!

Een mooi boek voor kinderen die voor het eerst naar school gaan, of net zijn begonnen!

 

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *