Pizazz

‘Iedereen wil een superheld zijn, toch? Nou, niet dus!’

Pizazz is 9 ¾ jaar oud en komt uit een familie van superhelden. Maar Pizazz wil helemaal geen superheld zijn! Ze moet elke dag dezelfde outfit aan (een cape met glitters). En net als ze met iets leuks bezig is, moet ze komen opdraven om de wereld te redden. En dat valt niet mee als je pas bent verhuisd en vrienden probeert te maken op je nieuwe school. Om nog maar te zwijgen van je gênante superkracht en je o zo irritante zusje dat wel graag de superheld uithangt…

In drie woorden

Humoristisch, fantasierijk en herkenbaar

In meer woorden

Maak kennis met Pizazz. Een meisje van 9 ¾ jaar oud. Ze komt uit een familie met superhelden. Gaaf! hoor ik je denken. Maar Pizazz vindt het helemaal niet zo cool om een superheld te zijn. Ze is net verhuisd en doet haar best om nieuwe vrienden te maken, maar dat is nog niet zo makkelijk als je een superheld bent. Ze moet elke dag dezelfde outfit aan en op elk moment klaar staan om de wereld te redden. Daarnaast moet ze altijd de braverik zijn, ook al heeft ze daar helemaal geen zin in. Ze wil eigenlijk heel graag gewoon normaal zijn.

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie over Pizazz. In dit deel leer je haar en haar familie kennen. Je komt erachter wie haar vriendinnen zijn en wie ze liever uit de weg gaat op haar nieuwe school. Pizazz vindt het lastig om nieuwe vrienden te maken. Ze is onzeker over haar superkracht en schaamt zich voor haar familie. Ze loopt tegen problemen aan waar iedereen wel eens tegenaan loopt. Dat maakt dat dit boek, ondanks dat Pizazz een superheld is, toch heel herkenbaar is voor kinderen.

Deze graphic novel blijft je verrassen, geen pagina is gelijk. De vormgeving is op iedere bladzijde weer anders. De ene keer een stukje strip, de andere keer een stuk tekst met dikgedrukte woorden of een bladzijde met één of meerdere grote illustraties. Het boek leest hierdoor lekker vlot.  En je bent van het begin tot het eind geboeid, want wat is nu die gênante superkracht die ze heeft?

Een grappig en fantasierijk boek waar kinderen vanaf 7 jaar van zullen smullen!

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *