Planeet Omar, geflopte superheld

Planeet Omar, geflopte superheld
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

“Ik liep met een brede glimlach van opluchting terug naar mijn plek naast Daniël, die nu nog altijd “Daniël-de-jongen-die-een-lastpak-was-maar-nu-een-supergeweldige-goed-opgevoede-jongen” kon blijven, in plaats van “Daniël-dat-ondeugende-kind-dat-weer-net-zo-vervelend-is-als-eerst”. 

Daardoor voelde ik me echt super FANTASTISCH!
Ik had een vriend geholpen en alles was goed afgelopen.”.

Er is een nieuw held in de buurt en zijn naam is… Omar!
Er zijn problemen op school en alleen super Omar* kan de boel redden. Maar wie schiet hem te hulp als dat nodig is?

Pas op! Dit avontuur bevat:

  • Een brullende leeuw
  • Een geplette banaan (smerig!)
  • Heel, heel veel roze slijm
  • Lunch met de gemeenste leraar van de wereld (NEEEE!)
  • En een paar leugens…. (we waarschuwden al voor problemen)

*…superheldencape niet inbegrepen

In drie woorden

Humor, actie, herkenbaar

In meer woorden

Geflopte superheld is alweer het vierde deel in de planeet Omar serie. Omar heeft altijd een plan klaar, vindt het erg leuk om mensen te helpen en doet soms iets wat totaal verkeerd is. Dit laatste is ook aan de hand in het boek. Terwijl zijn beste vriend, Daniël, allerlei streken uithaalt, neemt Omar de schuld op zich. Zijn klasgenoten vinden dit fan-tas-tisch en noemen hem dan ook een échte held! Dit voelt goed voor Omar, maar er is één ding… zijn lievelingsjuf, juf Hallison, doet anders tegen hem. Zou ze hem nu haten? 

Wanneer de cameraploeg op school komt om te filmen over mindfullness blijkt dat er ineens heel veel roze slijm in de vijver zit. Jij mag raden wie daarvan wordt beschuldigd… precies, Omar. Omar weet zeker dat hij het niet gedaan heeft en neemt dit keer de schuld niet op zich nemen. Toch moet hij de straf ondergaan want hij wist precies hoe je de roze slijm kon maken. Dit weet hij omdat het iedere zondag “wetenschapszondag” is.

     

Ben je op zoek naar een makkelijk en vlot lezend boek met humor? Dan is dit het perfecte boek voor jou! Door het prettige lettertype heb je het boek sneller uit dan dat je zou denken. Sommige woorden springen uit de tekst door een groter of grappiger lettertype. Daarnaast kan het verhaal heel herkenbaar zijn voor jou, als lezer. Neem je wel eens de schuld op je? Of doet een vriend(in) dit wel eens voor jou?

De zwartwit illustraties variëren qua grootte en staan op verschillende plaatsen op de pagina’s. Dit zorgt voor een speels effect. 

Planeet Omar, geflopte superheld is voor iedereen vanaf 7 jaar. Je kunt de verschillende delen afzonderlijk van elkaar lezen.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *