Pluk en Pluis – De weg naar terug

Pluk en Pluis - De weg naar terug
Categorieën: ,
Publisher:

‘Uit het hok? Zonder mens? Nee, nee, nee! Pluis kijkt heel benauwd.’

Pluis zit in zijn hok. Lekker rustig. Opeens wordt er een zwarte harige bal in gezet. Dat is Pluk. Ook een cavia. O nee, sorry: een ninjavia! Pluk gooit Pluis’ leven helemaal overhoop. Want opeens is daar een boef. En een prinses. En een diefstal. En een ring. Tijd voor een spannend, grappig ninjavia-avontuur.

In drie woorden

Spannend, grappig, actie

In meer woorden

Het boek begint met een proloog. Daarin lees je in een krantenartikel dat er een ring is gestolen van prinses Miski die op bezoek was bij de prins. Ze had de ring naast haar bed gelegd en toen ze wakker werd, was de ring verdwenen. Maar er was nergens een spoor van braak te vinden. Prinses Miski wil haar ring terug, anders gaat ze naar huis!

Het verhaal wordt verteld vanuit cavis Pluis. Hij leidt een rustig leventje in zijn caviakooi als er opeens een zwarte, harige bal in wordt gezet. Dat is Pluk, hij is ook een cavia, maar hij is niet zomaar een cavia, hij is een ninjavia! Pluk gooit Pluis’ leven helemaal overhoop. Hij is niet bang voor Sis de kat, durft de kooi uit en laat Pluis ziet dat er een BUITEN is. Maar soms is Pluk ineens heel stil. Waar komt hij eigenlijk vandaan? En wat heeft hij met de gestolen ring te maken? Eén ding is zeker: het is tijd voor ninjavia-actie. En Pluis zal zijn nieuwe vriend gaan helpen!

Jonge lezers zullen genieten van de avonturen van Pluk en Pluis. Ze kunnen de verhalen goed zelf lezen, er worden korte zinnen gebruikt en elke zin begint op een nieuwe regel. Ook is de bladspiegel erg overzichtelijk. De avonturen zijn grappig en het boek staat vol met grappige illustraties van Mathilde Stein zelf. Het is een heerlijk dik boek en goed nieuws… er komen nog meer verhalen!

Voor jonge lezers die houden van een spannend en grappig avontuur. En van cavia’s!

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Een reactie op “Pluk en Pluis – De weg naar terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *