Poes!

Poes!
Categorieën: ,
Tag:
Publisher:

‘Poes!’ zegt het kindje.

Mama en het kindje zijn aan het wandelen. Waar mama onderweg overal verschillende dieren ziet, ziet het kindje er maar eentje: POES! Wie heeft er gelijk?

In drie woorden

Eigenwijs, grappig, dieren

In meer woorden

Dit boek is misschien wel herkenbaar voor jou als ouder. Je bent vast wel eens samen gaan wandelen met je kindje, terwijl je ondertussen allerlei dingen aanwijst en benoemt die je onderweg tegen komt. Dat is wat de moeder in dit boek ook doet samen met haar kindje. Ze maakt op een mooie ochtend een wandeling. Het kindje wijst en zegt enthousiast: ‘POES!’ Maar mama corrigeert zachtjes. ‘Nee, dat is een hond.’ Opnieuw roept het kindje: ‘POES!’ En weer legt mama geduldig uit: Nee, dat is een kikker.’ Mama en haar kind kijken duidelijk goed om hun heen en hebben oog voor hun omgeving. De dieren die de mama aanwijst zijn duidelijk te zien op de pagina, maar de oplettende lezer zal misschien de poes ook zien, die op elke bladzijde te vinden is.

De pagina’s zijn rustig van opmaak en er zijn op elke pagina twee regels tekst te vinden. Precies genoeg voor je peuter. Die zal wanneer je de bladzijde omslaat direct op zoek gaan naar de poes. Daar zullen ze veel plezier aan beleven. Ook de illustraties zijn uitgevoerd in rustige kleuren tegen een witte achtergrond. De illustraties stralen vrolijkheid uit.

Geschikt voor alle dierenliefhebbers vanaf 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *