Post uit Parijs

Post uit Parijs
Categorieën: ,
Publisher:

Juf rammelt weer met het doosje.
“Maak het nu maar open!”.
“Dat zou ik wel willen,” zegt juf Merel.
“Maar de deksel zit muurvast.
Het is vastgeplakt met lijm.”.

De klas van juf Merel krijgt spannende post van Robin uit Parijs. Er zit een doosje bij met een geheim en grappige werkjes. Maar ook een kaart waar juf Merel van moet blozen.
Als juf Merel zelf naar Parijs gaat, wordt iedereen ongerust. Ze komt toch wel terug?

In drie woorden

Vrolijk, kleurrijk, actueel

In meer woorden

Op een dag krijgt juf Merel een pakje. Er zit een hele rij postzegels op, met een wereldbol en paarden. Al snel komen ze erachter dat dit een pakketje is van Robin uit Parijs. Juf Merel kent Robin van vroeger. Zij werkt op een Nederlandse school in Parijs. Er zitten leuke werkjes en opdrachten in het pakketje. Maar al snel volgen er nog twee enveloppen waarvan er in één een geheim doosje zit. De kinderen in de klas worden nieuwsgierig en juf Merel gaat zelf ook aan de slag met een luciferdoosje waar een geheim in zit. Maar de kinderen moeten hun juf ook een tijdje missen, want ze gaat naar Parijs. Gelukkig is dat maar van korte duur, al komt juf Merel wel terug met een geheim. Een geheim waar de kinderen al heel snel achter zullen komen wanneer er een grote bos met rozen op school wordt gebracht. 

Post uit Parijs is het vervolg op het succes De Pieto-toets. Hans Hagen is er weer in geslaagd om een vrolijk en interactief boek te schrijven. Er zitten leuke opdrachten in, die weinig voorbereiding kosten, waardoor je ze meteen in de klas of thuis kunt uitvoeren. Daarnaast zitten er liedteksten in van Thijs Kammer. Je kunt een QR-code scannen om de liedjes te beluisteren via Spotify.

Daarnaast is er ook gekozen voor een actueel detail in het verhaal. Olena en Alisa, een tweeling, komen bij juf Merel in de klas. Zij kennen nog maar een paar woordjes Nederlands, want ze komen van oorsprong uit Oekraïne maar hebben moeten vluchten vanwege de oorlog. Hans Hagen laat zien hoe de meiden hun weg proberen te vinden in een Nederlandstalige klas, terwijl hun vader achter is gebleven in Oekraïne. 

De illustraties zijn kleurrijk, waardoor je een vrolijk gevoel krijgt. Soms zijn ze paginagroot en soms laten ze een klein detail zien van het verhaal zoals een stoepkrijt doosje. 

     

Post uit Parijs is een vrolijk voorleesboek voor iedereen vanaf 5 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *