Prinses Arabella maakt muziek

Prinses Arabella maakt muziek
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

‘‘We gaan naar een concert luisteren,’ zegt papa koning’

Na een concert op het paleis weet prinses Arabella precies wat ze wil: een instrument bespelen. Dat is veel moeilijker dan ze dacht. ‘Eerst de nootjes leren,’ zegt Omi. Maar daar heeft de kleine prinses geen geduld voor. Ook nu komt Arabella met een verrassende oplossing.

In drie woorden

Muzikaal, vrolijk en divers

In meer woorden

Als Arabella een prachtig concert heeft gehoord weet ze wat ze wil. Vol goede moed begint ze aan het bespelen van een instrument. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Omi vertelt haar dat ze eerst moet leren om noten te lezen, maar dat duurt Arabella te lang. De piano doet niet wat ze wil, de contrabas is veel te groot, uit de viool komt alleen maar kattengejank en er komt geen retteketet uit haat trompet. Een orkest ben je niet in je eentje dus gelukkig heeft mama een beregoed idee.

Mylo Freeman schreef al diverse boeken over prinses Arabella. Prinses Arabella maakt muziek is het nieuwste deel. Dat muziek maken niet eenvoudig is en dat je de tijd moet nemen om iets te leren is een waardevolle boodschap die dit verhaal met zich meebrengt. De illustraties zijn felgekleurd en geven het boek een vrolijke uitstraling. De vrienden van Arabella komen uit verschillende werelddelen, dit maakt het boek bijzonder divers.

Een vrolijk boek voor muzikale talentjes vanaf 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *