Prinses Kevin

‘En trouwens, niemand heeft ooit gezegd dat alleen meisjes zich mogen verkleden als prinses. Dat ís toch zo?’

Kevin is een prinses. De anderen kunnen lachen wat ze willen, het kan hem niets schelen. Kevin is een prinses, en dat is dat. Kevin leent een jurk, juwelen en schoenen met hakken van zijn zus, wat make-up van zijn moeder, en nu is Kevin een prinses. Hij ziet niet in waarom anderen moeten lachen als hij zich als prinses verkleedt. Want als je je verkleedt, is het toch juist de bedoeling dat je er anders uitziet? En waarom zouden alleen meisjes zich als prinses kunnen verkleden?

In drie woorden

Hilarisch, uniek en eigengereid

In meer woorden

Kevin verkleedt zich graag. Dan leent hij een jurk van zijn zus en de make-up van zijn moeder. En dan is hij een prinses. Hij snapt niet zo goed waarom hij zich niet als een prinses zou kunnen verkleden. Het gaat er toch om dat je er dan anders uitziet? Anders heeft dat hele verkleden geen zin. Hij vindt dat iedereen maar lekker moet doen wat hij wil. Hij vindt het toch ook niet gek als een meisje zich verkleed als cowboy? Alleen vinden andere kinderen het wel een beetje raar. Ze willen hem geen hand geven. Misschien zijn ze bang dat het besmettelijk is? Wat een stelletje bangeriken! Uiteindelijk komt Kevin erachter dat het niet zo gemakkelijk is om een prinses te zijn. Die hakschoenen lopen niet bepaald gemakkelijk, en die jurk is veel te lang. Aan het einde van de dag is hij er klaar mee, hij hoeft geen prinses meer te zijn. Het is veel te ingewikkeld. Volgend jaar wordt hij gewoon een … zeemeermin!

Dit boek laat zien dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Het maakt niet uit wat je aandoet, of je nu een jongen of een meisje bent. Je mag je eigen keuzes maken en ontdekken wie je bent. Ook gaat het over je durven onderscheiden van de rest. De tekst is vertaald door Tosca Menten en de illustraties zijn geweldig! Er zit veel humor in verwerkt en je kan aan de gezichten van de kinderen goed zien hoe ze zich voelen.

Voor alle eigengereide jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *