Prinsje kiest zelf!

Prinsje kiest zelf!
Categorieën: , ,
Tags: ,
Publisher:

‘Prinsje houdt van felle kleuren: kleuren van de bloementuin.’

Prinsje moet zich mooi aankleden voor een belangrijke dag. Jak, een zwart pak! Met een grijze blouse! Prinsje kiest zelf zijn kleren wel!

In de wereld van Prinsje kunnen jonge kinderen heerlijk ronddwalen en de mooiste kleuren ontdekken.

In drie woorden

Kleurrijk, vrolijk en leerzaam

In meer woorden

Als Prinsje zich aan moet kleden voor een belangrijke dag krijgt hij een zwart pak en een grijze blouse van de lakei. Maar dat is helemaal niet waar Prinsje van houdt. Felle kleuren, de kleuren van de bloementuin, daar wordt hij gelukkig van! Groene schoenen, gele sokken, blauwe rokken… Oranje shirts, een rood jasje en roze strikken… Dat is wat hij wil. Felle kleuren moeten het zijn!

Door de vormgeving van dit boek is het een echte eyecatcher. Het boek kent niet de standaard vierkante of rechthoekige vorm, maar heeft de vorm van een kroon. Al eerder verscheen er een boek over dit eigenzinnige prinsje. Een aftelboek in de vorm van een kasteelmuur. In dit kleurrijke boek staat op iedere pagina een andere kleur centraal. Aan de hand van deze kleuren komt de hele kledingkast voorbij. Zo leer je naast de kleuren ook diverse kledingstukken kennen. Ook het aspect tellen komt voorbij en Prinsje houdt van iedere pagina een kledingstuk aan naar de volgende. Herkent jouw peuter of kleuter aan het eind van dit verhaal nog alle kledingstukken en kleuren?

De illustraties bevatten humoristische details en de tekst is op rijm. Dit maakt dit een heerlijk, leerzaam voorleesboek voor jonge luisteraars vanaf 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *