Professor S. en de gestolen breinbril

‘Wat is er met Tycho aan de hand? Hij is opeens hopeloos uit vorm!’

Nadat Brian en Zhé weer veilig zijn teruggekeerd uit Breinstein, komt er een nieuwe jongen bij hen in de klas. Tycho kan supergoed tennissen en zit door een dwarslaesie in een rolstoel. Zijn grote droom is zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Japan. Professor S. heeft net een goede uitvinding gedaan die hem daarbij kan helpen. Met deze breinbril kan de professor in Tycho’s hersenen kijken om zo te zien hoe hij zich nog verder kan verbeteren. Maar een paar dagen later zijn de professor en de breinbrillen opeens verdwenen. Wie heeft de brillen gestolen en de professor ontvoerd? Brian, Zhé en hondje Pavlov doen er alles aan om te voorkomen dat de breinbrillen in verkeerde handen vallen…

In drie woorden

Spannend, informatief en waardevol

In meer woorden

In Professor S. en de gestolen breinbril ontmoeten Brian en Zhé een nieuwe jongen. Tycho komt bij hen in de klas. Hij zit in een rolstoel en kan erg goed tennissen. Ondanks zijn dwarslaesie is hij gedreven om zijn dromen na te jagen. Hij zet alles op alles om de Paralympische spelen in Japan te halen. Hij is al goed op weg, maar Professor S. kan hem nog beter maken met zijn nieuwste uitvinding, de breinbril. Maar dan zijn de Professor en de breinbrillen opeens verdwenen. Lukt het Brain en Zhé om de Professor en de gestolen breinbrillen terug te vinden? En gaat het Tycho lukken om de Paralympische spelen te halen?

In dit boek komen waardevolle thema’s als jaloezie en vriendschap voorbij, maar ook de dwarslaesie van Tycho speelt een grote rol. Tycho staat heel positief in het leven. Hij heeft dromen en ambities en hij zet alles op alles om zijn dromen waar te maken. Het verhaal laat zien dat je niet verloren bent als je plotseling in een rolstoel terecht komt. Tuurlijk gaat dat niet van de een op de andere dag, maar Tycho laat zien dat hij heel goed met zijn handicap om heeft leren gaan.

Het verhaal is erg fijn geschreven. In ieder hoofdstuk gebeurt er wel iets spannends. Je wilt blijven lezen, want je moet weten hoe het afloopt. Na ieder hoofdstuk volgen er een aantal pagina’s met interessante hersenweetjes. Deze informatie gaat altijd over een opvallend onderwerp uit het voorgaande hoofdstuk en maakt dat je het verhaal nog beter begrijpt. Ondanks dat het soms best lastige weetjes zijn, is het op een fijne, begrijpelijke manier uitgelegd.

De kleurrijke illustraties in het boek ondersteunen de tekst goed. De illustraties passen goed bij de verhaallijn. Ook de informatiepagina’s worden ondersteund met duidelijke illustraties die je helpen bij het begrijpen van de informatie en je een helder beeld geven.

Een spannend avontuur voor kinderen vanaf 9 jaar waarin hele waardevolle thema’s centraal staan.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *