Project Barnabus

‘Niets is onmogelijk,’ zei Barnabus 

In een wereld waar Perfecte Maatjes de maatstaf zijn, is er geen plaats voor Barnabus. Want Barnabus is niet perfect. Hij is een Mislukt Project dat in een donker hoekje van een laboratorium wordt weggestopt.

Barnabus droomt ervan om ooit buiten op het gras te kunnen zitten en naar de sterren te kijken. Op een dag vindt hij de kracht om zijn droom waar te maken. Samen met de andere buitenbeentjes van het lab begint hij aan een gevaarlijk avontuur…

In drie woorden

oogstrelend, ontroerend, jezelf mogen zijn

In meer woorden

Wat is dit een lief en hartverwarmend verhaal over perfectionisme, niet goed genoeg zijn, groots dromen én echte vriendschap. In korte, mooie zinnen, naast prachtige prenten maken we kennis met de schattige Barnabus. Barnabus is voor de helft een muis en voor de andere helft een olifant. Hij woont, onder een stolp, in een geheim laboratorium diep onder een dierenwinkel ‘Perfecte Maatjes’, waar niemand het kan zien. Barnabus is, samen met nog een aantal dieren waaronder Lowie Lampje, Schildkat en Stippelluiaard, apart gezet in een deel van het lab dat ‘Mislukte projecten’ heet. Het is er donker en stil. Van zijn vriend Pip de kakkerlak hoort Barnabus mooie verhalen over de buitenwereld boven de grond. Barnabus droomt ervan om daar ooit op het gras te zitten en naar de sterren te kijken.

Op een dag geven de Groene Rubberpakken zijn stolp en die van zijn vrienden een rode stempel ‘mislukt’ wat betekent dat hij wordt gerecycled, omdat hij niet pluizig en schattig genoeg is en kleine kraaloogjes heeft. Maar Barnabus vindt zichzelf goed zoals hij is en weet dat hij nu moet ontsnappen. Hij breekt uit de glazen stolp en bevrijdt zijn vrienden. Kunnen ze uit handen blijven van de Groene Rubberpakken?

De prachtige tekeningen, die al op de schutbladen beginnen, sluiten aan bij het verhaal. Ze zijn sfeervol, kleurrijk en eigenzinnig. Je blijft er naar kijken en ontdekt steeds weer iets nieuws. We kennen de broers Terry, Eric en Devin Fan van ‘De tuinman van de nacht’, hun debuut waar ze een Vlag en Wimpel voor kregen. En ook dit boek is weer een pareltje.

Voor iedereen vanaf 5 jaar die zich wel eens niet goed genoeg voelt en een hart onder de riem kan gebruiken!

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *