Raaf en Papegaai – naar het land van de rijzende zon

Ga je mee op reis met Raaf en Papegaai?

Raaf en Papegaai reizen naar Japan, het land van de rijzende zon. Daar ontmoeten ze allerlei bijzondere vogels en andere dieren. Bij vulkaan Fuji voelt Papegaai dat er iets gaat gebeuren. Er zal toch geen aardbeving komen, of een vulkaanuitbarsting?

In drie woorden

Samenleesboek, informatief, natuur

In meer woorden

Dit is het nieuwste deel in de serie van Raaf en Papegaai en deze keer gaan de vrienden naar Japan. Het is een avontuurlijk verhaal over een aardbeving en vulkaanuitbarsting in Japan die de vrienden meemaken. In het verhaal zitten ook veel weetjes over dieren en de natuur van Japan. Aan het eind van het boek vind je nog een quiz en wereldkaart.

De lezers zullen genieten van de prachtige kleurrijke en sfeervolle illustraties in dit boek, die de Japanse sfeer goed weergeven.

Het bijzondere aan dit boek – en ook de andere delen in deze serie – is dat het geschreven is in drie leesniveaus, vanaf één, twee en drie jaar leesonderwijs oftewel groep 3, 4 en 5. De tekst is opgedeeld in tekstblokken die door het lettertype het leesniveau aangeven. Voor elk blok staat ook een kleine tekening van het dier dat aan het woord is. Voor in het boek wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt met de verschillende niveaus. Door de verschillende leesniveaus kun je het boek op verschillende manieren gebruiken: zelf lezen, samen lezen en voorlezen. Vooral samen lezen is heel erg leuk.

Kortom een een prachtig boek gemaakt met drie leesniveaus dat ook nog eens boordevol weetjes staat over de flora en fauna in de omgeving van Japan.
Geschikt om voor te lezen aan kleine natuurliefhebbers vanaf 5 jaar en om zelf te lezen vanaf 6 jaar.

Andere delen in deze serie zijn:

  • Raaf en Papegaai – naar het dak van de wereld
  • Raaf en Papegaai – naar de verre vlakte
  • Raaf en Papegaai – naar de bron van de Nijl
  • Raaf en Papegaai – naar de laatste wildernis

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *