Raar

Raar
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Het werd gekker en gekker…

De dieren komen een vreemd ding tegen en kijken er verbaasd in. Luiaard pakt het op en zet het precies in de vouw van het boek. De dieren gaan ervoor staan. Kleine Gorilla ziet een vriendje, Leguaan een chagrijn en Leeuw een knapperd. Maar als Olifant aan de zijkant gaat staan, wordt het echt raar. Je ziet ineens een dier met zeven poten en twee slurven. Het wordt gekker en gekker als de dieren zich op allerlei manieren spiegelen. Totdat Nijlpaard het ding per ongeluk kapot trapt.

In drie woorden

Fantasie, verwondering, grappig

In meer woorden

Zodra je dit boek openslaat wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld. De dieren vinden een gek voorwerp, dat alles er op slag anders uit laat zien, RaaR dus. Wat zou dit zijn? Heel veel meer gebeurt er niet, maar juist dat is de kracht van Mark Janssen; met weinig woorden spreekt hij de fantasie en de nieuwsgierigheid van de kinderen aan. De paginagrote illustraties zitten vol humor en nodigen uit om de dingen om je heen van een andere kant te bekijken. Kinderen vanaf vier jaar maar zeker ook volwassenen, zullen aan dit geweldige prentenboek heel veel plezier beleven. Echt een prentenboek om te blijven bekijken.

Mark Janssen illustreerde tal van kinder- en prentenboeken voor andere auteurs, maar schrijft sinds 2016 ook zelf verhalen bij zijn prachtige illustraties. En die combinatie is fantastisch: Niets gebeurd, Dino’s bestaan niet, Stop!Monsters, Eén eenhoorn alsjeblieft en Eiland zijn ware parels in prentenboekenland.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *