Raketje ruimtepretje

Raketje ruimtepretje
Categorieën: ,
Publisher:

Over een raketje met menselijke eigenschappen

‘BEETJE BANG? DAT HOEFT NIET, HOOR. STAP VOOR STAP KOM JE ERDOOR:

‘RUSTIG BLIJVEN, DAN GAAT HET GOED. IK TEL AF EN JIJ WEET HOE HET MOET.’

Raketje gaat voor het eerst in haar eentje de ruimte in. Ze vindt het erg spannend. Gelukkig helpt de vluchtleider haar op weg met goed advies: doe het stap voor stap. En Raketjes avontuur begint! Eenmaal in de ruimte voltooit ze haar missie, maar dan moet ze ook weer terug.

In drie woorden

Leerzaam, hart onder de riem, ruimtevaart

In meer woorden

Raketje staat op het punt om de ruimte in te worden geschoten. Dit is een uitdaging waar ze zich onzeker over voelt want het wordt haar eerste ruimtereis. Het is de bedoeling dat ze een satelliet in de ruimte gaat plaatsen. Deze zal dan vanuit zijn positie foto’s van de aarde kunnen maken. Terwijl Raketje ietwat zenuwachtig haar lancering afwacht, praat de vluchtleider haar moed in. Hij geeft haar goede, bruikbare tips. Lukt het Raketje om haar angst om te zetten in plezier? En slaagt ze erin haar ruimtemissie te volbrengen?

Raketje is in dit verhaal een object met gevoelens. Iets voor de eerste keer doen kan spannend zijn. Kinderen zullen hier herkenning in vinden en daardoor begrijpen wat Raketje doormaakt. Het plan van aanpak dat de vluchtleider aanreikt, bevat waardevolle tips die ook in het echte leven toepasbaar zijn als je ergens tegenop ziet: blijf ten alle tijden rustig en handel stap voor stap! Doordat Raketje de hulp aanvaart en de tips opvolgt, lukt het haar om haar angst om te zetten in daadkracht en ervaart ze de reis uiteindelijk als een pretje. De illustraties brengen dit goed in beeld, de gezichtsuitdrukkingen van Raketje spreken voor zich. De grote platen ondersteunen het verhaal in grote mate en geven ook een indruk van wat er zich zoal in de ruimte afspeelt. Heel leuk gedaan! De tekst  is op rijm geschreven en speels op de afbeeldingen geplaatst.

Het verhaal is ook leerzaam. Je leert over het begrip ‘Ruimte’ en ook over de functie van raketten en satellieten. Dit maakt het boek erg geschikt om in te zetten in de klas. Het past perfect bij het thema ruimte/heelal.

Dit prentenboek is geschikt voor astronauten in de dop vanaf een jaar of 3.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *