Ravotten in het dierenbos

Ravotten in het dierenbos
Categorieën: , ,
Tag:
Publisher:

“Ga jij mee ravotten in het dierenbos?”

Meneer de Raaf, Stoffel de Schildpad, Martha en Myra Hamster, Ed en Willem Bever, Lowieke de Vos, Zoef de Haas, Juffrouw Mier (Truus), Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en Meneer de Uil beleven weer vier vernieuwende avonturen in het dierenbos. Wij gaan met ze mee om beukennootjes te zoeken, nieuwe bomen te planten en we gaan helpen het bos schoon te houden. Ga je mee op avontuur in het dierenbos van De Fabeltjeskrant?

In drie woorden

Leerzaam, kleurrijk, visueel

In meerdere woorden

De Fabeltjeskrant is een begrip. Wie is er niet groot mee geworden? In dit boek staan vier vernieuwende verhalen die ons meenemen naar het dierenbos. Na ieder verhaal komen er leuke weetjes over verschillende onderwerpen zoals dieren, bomen en bladeren. Daarna komen er tips voor in de natuur. Wist je dat je takkenmikado kan spelen? Ook kun je spelletjes vinden in het boek zoals de herfstbingo, Kriebeldieren-dikke-bertha spel en schattenroof. Door de foto’s die bij de weetjes, tips en spelletjes staat krijg je er een goed en duidelijk beeld bij. 

De weetjes, tips en spelletjes zijn passend bij het verhaal maar ieder verhaal is los te lezen. De weetjes en tips zijn op een uitnodigende manier geschreven waardoor je meteen naar het bos wil rennen om het te gaan checken of te gaan ondernemen. Wist jij dat je uit een simpele (en gezonde!) wilgentak gewoon een nieuwe wilg kan laten groeien?

De illustraties van alles dieren van de Fabeltjeskrant zijn gemoderniseerd. Het zijn 3D dieren geworden waardoor er meer aansluiting is bij de huidige generatie. Het zou kunnen dat de kinderen de dieren herkennen van de gelijknamige Netflix serie.

Een avontuurlijk boek waarbij je de natuur in kan trekken met hele praktische en ontdekkende opdrachten vanaf 4 jaar.  

 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *