Reis door de tijd – Het grote geschiedeniszoekboek

‘Kijk je ogen uit en leer, speel en ontdek alles over de geschiedenis.’

Ga mee op reis door de tijd en kijk je ogen uit! Zoek tussen de dino’s en de eerste mensen. Speur bij de Romeinen en de ridders. Vertrek met de ontdekkingsreizigers op avontuur en leer spelenderwijs over de geschiedenis. Op elke plaat is van alles te ontdekken. En je leert tellen van één tot tien. Kun je ook overal de blauwe vlinder en de grijze spin vinden?

In drie woorden

Kleurrijk, informatief en speels

In meer woorden

Wauw, de bomvolle kaft trekt direct de aandacht. Vanaf het eerste moment kijk je je ogen uit. Wanneer je het boek openslaat, blijft het je verbazen. Aan de hand van verschillende prenten leren jonge kinderen spelenderwijs over de geschiedenis. Op iedere bladzijde staan een aantal afbeeldingen met de naam eronder. Je kunt deze dingen opzoeken op de pagina. Ze hebben allemaal iets met het tijdvak te maken.

Daarnaast worden er steeds twee vragen gesteld. Bij de ene vraag moet je een aantal dingen zoeken en de tweede vraag zet je altijd aan het denken, dat zijn de leervragen. Als leerkracht of ouder kun je deze vragen goed gebruiken om het kind iets te leren over de geschiedenis.

De zoekplaten zijn ingedeeld in tijdvakken. Zo komt achtereenvolgens de tijd van de dino’s, de eerste mensen, de Romeinen, de ridders en de ontdekkingsreizigers voorbij. Achterin het boek zitten nog enkele bladzijdes met informatie over de geschiedenis van de dieren en de geschiedenis van de mensen. En je kunt nog een aantal spelletjes spelen.

Het boek heeft mooie, stevige kartonnen bladzijdes. Ook het formaat is erg fijn. Op iedere bladzijde valt enorm veel te ontdekken. Je blijft naar de prachtige kleurrijke prenten kijken. Gegarandeerd voor uren speel en kijkplezier!

Een prachtig, kleurrijk en informatief boek voor kinderen vanaf 4 jaar om zo spelenderwijs te leren over de geschiedenis.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *