Reisbureau Wereldvreemd – Op de rand van de wereld

‘Maar als die cirkel afbrokkelt, betekent dat… Dat de wereld instort.’

Wanneer piratenkoningin Mez alarm slaat is Reisbureau Wereldvreemd in rep en roer. Mez’ wereld De Breek wordt kleiner en kleiner, en dus schieten Jonathan en Flick te hulp. De Breek is een waterwereld vol piraten en meervolk, en een bezoek is niet zonder gevaar.
Je koffer vasthouden was nog nooit zo lastig, en Flick moet al haar magie aanwenden om De Breek te redden voordat-ie voor altijd verdwijnt. Maar of dat gaat lukken?

In drie woorden

Avontuurlijk, magisch, spannend

In meer woorden

In het eerste deel van Reisbureau Wereldvreemd hebben we kennis gemaakt met Flick, een meisje dat net verhuisd was en in haar nieuwe woonplaats Reisbureau Wereldvreemd ontdekte. Daar maakt ze voor het eerst kennis met magie. Voor de eigenaar van het reisbureau en hoofdbeheerder, Jonathan Mercator, is het al snel duidelijk dat Flick lid moet worden van het Genootschap Wereldvreemd. Dit genootschap heeft de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor de werelden in het multiversum die zij ontdekken en bezoeken. Dit doen zij door in koffers te springen en zo naar andere werelden te reizen.

Op een dag ontvangt Jonathan een brief van piratenkoningin Mez uit De Breek. Ze schrijft dat haar wereld steeds kleiner wordt, er brokkelen delen af. Ze vraagt Jonathan om hulp. Natuurlijk wil Flick hem hier graag bij helpen. Ook het nichtje van Jonathan, Avery, reist mee naar De Breek. Daar aangekomen, raken ze al snel hun koffer kwijt. Die hebben ze nodig om weer terug naar hun eigen wereld te reizen. Ook komen ze erachter dat De Breek redden zo gemakkelijk nog niet is. Het is een wereld vol met rivaliserende piraten en meermensen die niet allemaal hetzelfde willen. Lukt het Flick, Jonathan en Avery om iedereen aan dezelfde kant te krijgen en om een nieuwe wereld te vinden waar ze met elkaar kunnen wonen?

Ook dit boek is enorm spannend en moeilijk weg te leggen. Je begeeft je in een hele nieuwe wereld, maar het voelt op geen moment gek of vreemd. Het is erg geloofwaardig geschreven. Je leeft mee met Flick, Avery en Jonathan. Kortom een heerlijk boek om te lezen.

Voor alle avonturiers vanaf 10 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *