Reisbureau Wereldvreemd

Reisbureau Wereldvreemd
Categorieën: ,
Publisher:

‘Reisbureau Wereldvreemd brengt je niet naar zee, of naar een andere plek waar je met een boot, een trein of vliegtuig kunt komen. We brengen je naar andere werelden. Al deze koffers brengen je naar een andere, magische wereld.’

Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer springen. Maar wat Flick niet weet is dat het middelpunt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok, dwars door het multiversum, op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt… en het onze wereld met zich meeneemt.

In drie woorden

Origineel, sprookjesachtig, fantasierijk

In meer woorden

Wanneer Flick verhuist en ze de omgeving wil ontdekken, staat ze opeens voor een oud winkeltje. ‘Reisbureau Wereldvreemd’ staat er op de gevel. Op de een of andere manier wordt ze ernaar toe getrokken en opeens staat ze binnen. Daar maakt ze voor het eerst kennis met magie. Voor de eigenaar van het reisbureau en hoofdbeheerder, Jonathan Mercator, is het al snel duidelijk dat Flick lid moet worden van het Genootschap Wereldvreemd. Dit genootschap heeft de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor de werelden in het multiversum die zij ontdekken en bezoeken.

Jonathan vertelt dat zijn vader al een aantal maanden vermist is. Samen gaan ze naar hem op zoek in de diverse werelden. Wanneer ze via een koffer naar Vijflichtenstad reizen komt Flick achter een geheim van Jonathan. Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is de echte reden dat hij haar heeft gevraagd om te helpen zoeken naar zijn vader?

Wees gewaarschuwd, wanneer je eenmaal begint met lezen, is het onmogelijk om het boek weg te leggen. Lees dit boek niet wanneer je eigenlijk wilt gaan slapen of nuttige dingen moet doen. Goed nieuws voor de fans, deel 2 komt uit in augustus 2021. Wij kunnen niet wachten.

Voor alle reislustige kinderen vanaf 10 jaar oud.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *