Ridder Roa

‘Er was eens een prinses die een nette jurk wilde dragen. Maar eigenlijk wilde ze dat niet…’

Hilarische en spannende leesserie op AVI M5 over de stoere ridder Roa. Of is het prinses Roa? In dit moderne sprookje is niets wat het lijkt. In dit eerste deel gaat prinses Roa een andere prinses redden, want alle ridders zijn op. Zal er uiteindelijk wel iemand lang en gelukkig leven?

In drie woorden

Roldoorbrekend, vernieuwend, sprookje

In meer woorden

Vind je sprookjes over het algemeen ouderwets? Ben je er wel klaar mee dat de ridders de prinsessen moeten bevrijden? Dan is dit een sprookje voor jou! Niks geen hulpeloze prinses in de hoofdrol, prinses Roa is stoer en houdt van voetballen. Haar ouders willen graag dat ze op zoek gaat naar een prins en hebben alle ridders in de land een uitnodiging gestuurd. Wanneer er geen enkele prins op komt dagen, blijkt dat de ridders op zijn. Dit komt doordat alle ridders van het land na een oproep op RidderGezocht.nl een poging hebben gedaan om de knappe prinses Ayla te redden. Ze is ontvoerd door een draak. De prins die dit lukt, krijgt goud én mag met de prinses trouwen. Maar er is geen enkele ridder in geslaagd en nu zijn ze allemaal gevangen genomen. Roa laat zich niet kisten en besluit zelf de prinses proberen te redden. En oja, ook de ridders natuurlijk!

Dit boek, geschreven op Avi-niveau M5, is een verademing. Typische rolpatronen van sprookjes worden op de hak genomen, uitvergroot of omgedraaid. Het levert een heel origineel en modern sprookje op. De illustraties van Natascha Stenvert zijn fijn om naar te kijken. Soms zijn ze paginagroot, de andere keer is het een kleinere illustratie naast de tekst. Ze passen altijd goed bij het verhaal.

Voor alle kinderen vanaf 6 jaar die van moderne sprookjes houden.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *