Ridder Tim is een beetje jaloers

Ridder Tim is een beetje jaloers
Categorieën: , ,
Publisher:

“Kijk wat ik durf, Saar! Zou ze nu wel weer met me willen spelen?”

Ridder Tim gaat samen met zijn buurmeisje Saar spelen in de speeltuin. Maar in de speeltuin is ook Max. Saar vindt Max aardig en gaat met hem op de schommel en op de wip. Ze hebben heel veel plezier. Ridder Tim zit beteuterd een stukje verderop. Misschien moet hij iets doen om Saar haar aandacht te trekken? Dan vindt Saar hem vast weer aardig!

In drie woorden

Gevoelens, vriendschap, spelen

In meer woorden

Het kan voor kinderen heel erg lastig zijn als hun vriendje of vriendinnetje met een ander kindje gaat spelen. Vaak voelen ze zich dan in de steek gelaten en kan er een beetje jaloezie optreden. In dit prachtige prentenboek van Judith Koppens kunnen de kinderen zich identificeren met Ridder Tim. De gevoelens en gedachten van hem kunnen heel herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Gelukkig kan Saar aan het einde van het boek goed uitleggen wat haar gedachten waren en de reden voor het spelen met Max. Hierdoor kan Ridder Tim het ook veel beter begrijpen. Jaloezie kan enorm lastig zijn voor de kinderen, zeker als het gaat om hun vriendjes. Ridder Tim, Saar en Max proberen in dit boek duidelijk te maken dat het niet nodig is en hoe je het weer goed kunt maken. 

De paginagrote illustraties door Eline van Lindenhuizen zijn een waardevolle toevoeging! Op deze manier kunnen de kinderen alle stappen van Ridder Max nog meer volgen! Dit mooie prentenboek is voor kinderen (en ridders!) vanaf 4 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *