Rikki viert feest

Rikki viert feest
Categorieën: ,
Publisher:

Vanachter een eik kijkt kleine Myo stilletjes toe. Myo is nieuw in het konijnenbos. Ze woont hier nog naar net.

Elk jaar, op het einde van de zomer, vieren de konijntjes een groot feest op de Konijnenberg. Iedereen helpt een handje bij de voorbereidingen. Rikki leert Myo kennen, een nieuw konijntje. Zij leert hem een dansje. Dat is zo aanstekelijk dat Rikki er het hele dorp mee op de dansvloer krijgt. Wat een feest!

In drie woorden

Samenwerken, vriendschap, feest

In meer woorden

In dit gloednieuwe avontuur van Rikki maakt het hele Konijnenbos zich op voor een feest. Dit doen ze elk jaar aan het einde van de zomer. Opa en oma zorgen voor de pompoenen. Opa brengt de uitgeholde pompoenen naar de open plek in het bos en oma maakt pompoenpap met zoetewortelschijfjes. Op de open plek helpen de konijnenkinderen mee met versieren. Iedereen doet wat, alleen Myo niet. Ze is net nieuw in het Konijnenbos en heeft het feest nog niet eerder gevierd. Ze weet dus ook niet zo goed wat er allemaal moet gebeuren. Gelukkig is Rikki daar om haar te helpen. Samen versieren ze de pompoenen, ze maken er met takjes, dennenappels, bloemen en bladeren pompoenmannetjes van. Nadat alles is versierd, gaat iedereen naar huis om zich om te kleden voor het grote feest. Ze doen spelletjes en dansen samen. Myo leert Rikki een nieuw dansje, die de konijnen na het eten bij het kampvuur gezellig met zijn alles dansen!

Rikki vier feest is een echt Rikki avontuur. Ook in dit boek staat samenwerken en elkaar helpen centraal. Voor Myo is het feest een spannend gebeuren, omdat zij niet weet wat de gebruiken en gewoontes zijn. Rikki is daar om haar wegwijs te maken en ervoor te zorgen dat zij zich veilig voelt. Een mooie les voor elke kleuter. Probeer elkaar te helpen waar dat kan en nodig is!

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die wel van een feestje houden.

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *