Robotoorlog Sluipend kwaad

Robotoorlog Sluipend kwaad
Categorie:
Author:
Series:
Publisher:

Niets is wat het lijkt!

Er is giftig eten en drinken opgedoken in de stad. Hebben de robots daar iets mee te maken? En wat is de rol van Tilia’s verdwenen ouders? Denny en Tilia gaan het onderzoeken. In een geheimzinnig dal krijgen ze te maken met gevaarlijke dieren, gruwelijke machines en bizarre robots.

In drie woorden

Futuristisch, sciencefiction, spannend.

In meer woorden

Dit is boek 4 uit de serie Robotoorlog, getiteld: “Sluipend kwaad,” wat een zeer toepasselijke titel is want in dit boek is niets wat het lijkt, waardoor het kwaad sluipend het verhaal in glijdt.
Het wemelt in de stad van de robots. Omdat ze eruit zien als mensen heeft lang niet iedereen dat in de gaten. Daardoor kunnen de robots rustig hun gang gaan. Hun uiteindelijke doel daarbij is: Machtsovername.

Om dit doel te bereiken worden mensen (zonder dat ze het weten) verleid tot het eten van giftig voedsel. Dit wordt verkocht in de vorm van heerlijk snoepgoed, waarvan je na de eerste hap alleen maar meer wilt. Totdat het moment aanbreekt dat je niet meer zonder kan en je last krijgt van ontwenningsverschijnselen als je het snoep niet meer neemt. En dan verandert langzaam je persoonlijkheid, want naast de lichamelijke vergiftigingsverschijnselen beïnvloedt het eten ook je wilskracht en denkvermogen. Het kwaad is geschied, je bent als was in de handen van de robots, er lijkt geen weg meer terug! Je bent één van hen geworden!

De robots opereren vanuit een eigen fabriek, Labdal, vanwaar ze dagelijks per trein naar de stad reizen om de giftige waar aan de man te brengen. Naast de robots werken er in die fabriek ook cyborgs. Dat zijn zombie-robotten, levende wezens met robotonderdelen. Cyborgs bestaan zowel in menselijke als dierlijke vorm.  Eén ervan in dit verhaal is de struisraket die chocolade eieren legt, met alle gevolgen van dien.

Maar Tilia (wiens ouders verdwenen zijn) en Denny, laten het er niet bij zitten. Zij starten een avontuurlijke zoektocht en zetten alles op alles om de robotten te verslaan en de Labdal fabriek te vernietigen.
Zal Tilia haar ouders terug vinden? Zullen er ooit weer normale treinen over het spoor rijden? Zijn Tilia, Denny en hun vrienden bestand tegen de kracht van de robots? Is er een genezing mogelijk voor mensen die verslaafd zijn geraakt aan het giftige robot eten? Is er überhaupt een weg terug? Allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt als je dit spannende boek leest. Ook leer je veel over verdedigingssporten en oosterse wijsheden.

Persoonlijk heb ik weinig  met oosterse wijsheden, vechtsporten en robots, de te meer verbaasde het mij dat ik naarmate het verhaal vorderde toch werd gegrepen door de spanning. En ja, het is zeker interessant om meer te weten te komen over bovengenoemde items. Maar bovenal is het altijd fijn om een lekker spannend, fantasievol verhaal te lezen. En dat is dit deel uit deze serie zeker. Een stoer boek waarin vriendschap de bindende factor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *