Ruby gaat kamperen

Ruby gaat kamperen
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Wat kun je op de camping allemaal doen, mama?’ 

Vandaag gaat Ruby op vakantie. Ze gaat voor het eerst kamperen. Zou ze thuis straks missen? En wat kun je eigenlijk allemaal doen op een camping? Een lief verhaal over eindeloze zomerdagen op de camping en in het groen, met een nieuw vakantievriendje.

In drie woorden

Avontuur, kamperen, herkenbaar

In meer woorden

Ruby gaat voor het eerst kamperen. Ze heeft haar koffer gepakt en gaat samen met haar ouders en broertje/zusje in de camper op weg naar de camping. Ruby vindt het best wel spannend want ze heeft nog nooit gekampeerd. Maar eenmaal op de camping komt ze al snel een vriendje – Oskar – tegen. Samen maken ze nog meer vrienden en ontdekken ze wat je allemaal op de camping kunt doen (bij mooi en bij slecht weer), van spelen in de speeltuin en op zoek gaan naar natuurschatten tot marshmallows roosteren en muziek maken rond het kampvuur. Op de camping is echt van alles te beleven! Na een fijne tijd op de camping is het tijd om weer naar huis te gaan. Ruby kan weer lekker in haar eigen vertrouwde bedje slapen. Of toch niet?

Wat is dit een heerlijk zomers en herkenbaar verhaal. Dit vrolijke boek past heel goed bij de belevingswereld van kleuters. Een perfect boek zo aan het einde van het schooljaar. Veel kinderen gaan binnenkort (misschien ook wel voor het eerst) op vakantie en vinden dit misschien ook best spannend! Met dit boek kun je daar over praten en alvast in de vakantiesfeer komen door het campingleven samen met Ruby en haar vakantievrienden te beleven. De illustraties zijn kleurrijk en sfeervol en versterken het verhaal. Steeds weer zie je leuke details in de tekeningen; bekijk bijvoorbeeld de camper, de slagboom en het parasolletje maar eens goed.

Ruby gaat kamperen is een prentenboek voor kleine kampeerders vanaf een jaar of 4.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *