Saga de orka die geen haring lustte

‘Haring smaakt heel anders dan zalm, makreel, zeehond of bruinvis. Haring smaakt iiiiiiiieeewww!’

Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.

In drie woorden

Indrukwekkend, realistisch en informatief

In meer woorden

We nemen een duik in de onderwaterwereld. We gaan op reis naar de Noord-Atlantische oceaan en ontdekken daar de wereld van de orka’s. Ontmoet Saga, een jonge orka die gek is op zalm, makreel, bruinvis of zeehond, maar haringen liever voorbij laat zwemmen. Wanneer de familie van Saga al twee dagen geen eten heeft gehad en besluit te wachten op de scholen haringen die binnenkort gaan komen, besluit Saga zelf voor haar eten te zorgen. Maar voor een jonge orka is dat best lastig, helemaal als je eigenlijk nog niet goed weet hoe het moet. In de diepe donkere oceaan liggen gevaren op te loer en als je te ver weggaat, kun je zomaar verdwalen en je familie kwijtraken. Als dat maar goedkomt.

Naast het verhaal van de jonge orka Saga, vind je op elke bladzijde een klein blokje met informatie over de orka. Dit informatieblokje heeft altijd iets te maken met het thema wat centraal staat op die bladzijdes. Er komt niet alleen informatie over de orka voorbij. In sommige hoofdstukken staat een actueel thema centraal, denk bijvoorbeeld aan de plastic soep in de oceanen.

En dan de prachtige illustraties, daar kun je echt niet omheen. De illustraties zijn levensecht. Je zwemt als het ware met de jonge orka mee. Ze zijn zo realistisch en indrukwekkend. Je blijft ernaar kijken, zo mooi.

Een prachtig, origineel en informatief boek waar natuurliefhebbers vanaf 7 jaar van zullen smullen.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *