Samen plastic de baas

Samen plastic de baas
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Word jij een #2minutensuperheld?’

Een informatief en kleurrijk boek met vijftig ‘superheldenmissies’ om zelf uit te voeren en zo het gebruik van plastic te verminderen.

In drie woorden

Informatief, milieu, actie

In meer woorden

Wil jij niet achterover leunen en de boel de boel laten, maar wil jij de strijd aangaan tegen plastic? Zou jij een heuse superheld willen worden om de enorme berg plastic te bestrijden en de oceanen te redden? Pak dan heel snel dit handzame en kleurrijke boek erbij en ga aan de slag.

Auteur Martin Dorey stelt zich eerst voor aan de lezers en geeft echt bruikbare tips waar je iets mee kunt. Je hoeft niet te wachten. Tijdens het geven van de vele tips wordt ook nog uitgelegd waarom het zo belangrijk is om blijvend bepaalde gewoonten te veranderen. Het grappige is dat je in 2 minuten al veel verschil kunt maken. Zo verklein je je ecologische voetafdruk thuis, op school en in je leefomgeving. Martin Dorey is anti-plastic-campagnevoerder en auteur van de bestseller No. More. Plastic. Ook is hij oprichter van het Beach Clean Network en de #2minutebeachclean-beweging.

De tips worden beschreven in zogenaamde missies. Er staan in het boek 50 missies om de aarde groen te houden. Door middel van punten kun je achterin het boek jouw superheldenscore uitrekenen en opzoeken wat voor superheld je bent. Samen zorgen we zo voor een groenere wereld!

Een mooi weetje passend bij de missie van dit boek is dat het boek gedrukt is op papier waarvan het zeker is dat de productie niet tot vernietiging van bos heeft geleid.

Dit boek past helemaal bij het thema van de Kinderboekenweek 2022 ‘Gi-Ga-Groen!’.

Samen plastic de baas is een non-fictieboek voor groene kinderen vanaf 8 jaar die graag met kleine acties een groot verschil willen maken.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *