Samen sterk voor onze aarde

‘Veel levende dingen zijn al verdwenen. Sommige zijn misschien al verdwenen voordat ze ontdekt zijn.’

Hoeveel soorten levende dingen zijn er op aarde?
HEEL erg VEEL!
En hoe beter je kijkt, hoe meer je ontdekt.

In dit boek zie je dat alle levende dingen – ook wij – onderdeel zijn van een groot, mooi systeem en dat we elkaar nodig hebben om te overleven.

In drie woorden

Kleurrijk, waardevol en aangrijpend

In meer woorden

Samen sterk voor onze aarde is een bijzonder kleurrijk boek waarin de nadruk wordt gelegd op alle mooie aspecten die onze aarde te bieden heeft. Van de diversiteit in de onderwaterwereld, het leven in de woestijn en de wereld van de vogels: alles is vol detail uitgewerkt in dit boek. Want onze aarde zit vol levendigheid. Van dieren tot microben; als je heel goed kijkt is overal een stukje leven te ontdekken.

Het contrast is echter groot wanneer de auteur over gaat op de orde van de dag. Het feit dat mensen slecht voor onze aarde zorgen is een groot probleem. De vervuiling, het leegvissen van de oceaan en het aanleggen van wegen in natuurgebieden, alles draagt bij aan de verstoring van het ecosysteem. Planten en dieren verdwijnen, soms zelfs zonder dat we ze ooit hebben gekend. Toch zorgen de kleurrijke illustraties voor positiviteit. Het laat je zien dat je iets kunt doen om dit tegen te gaan. Hoe groot of hoe klein je bijdrage ook is, samen staan we sterk!

Het verhaal is kort en bondig, de nadruk ligt vooral op het kijken en ontdekken. Maar de boodschap is duidelijk. De mens moet veranderen, we moeten zorgen voor onze aarde en niet alleen voor onszelf.

Voor ontdekkers met liefde voor de natuur vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *