Schattige diefjes – Zoektocht in de nacht

Schattige diefjes - Zoektocht in de nacht
Categorieën: ,
Publisher:

‘De volgende dag is iedereen in paniek. Nu weten ze het zeker: er zijn dieven in het paleis!’

In een hagelwit paleis heel ver hier vandaan, woont de ondeugende tweeling prins Leon en prinses Luna. Om middernacht kruipen ze stiekem uit hun bedje, op zoek naar allerlei spullen. Want ze hebben een plan. Ga je mee op hun zoektocht?

In drie woorden

Speuren, ontdekken, sprookjesachtig

In meer woorden

In dit mooi vormgegeven boek gaan we met de tweeling Leon en Luna rond middernacht op zoektocht. Ze doen dit niet alleen, Aap, Draakje en de drie muizen helpen hen. Ze gaan in elke kamer op zoek naar spulletjes. Waar ze die voor willen gebruiken blijft een lange tijd onduidelijk. Het leuke van dit boek is, is dat de kinderen uitgedaagd worden om te helpen bij de zoektocht. Kunnen zij bijvoorbeeld de 5 knuffelberen, 7 cadeautjes en de 5 roze kussens vinden? Hierbij moeten de kinderen goed kijken naar de prenten, tellen en zoeken.  Elke nacht zoeken ze in een andere kamer naar spullen. De dag erna ziet de kamer er anders uit, er zijn spullen verdwenen en sommige dingen staan op een andere plaats. Je zal zien dat de kinderen heen en weer blijven bladeren in het boek om te ontdekken wat er is veranderd. Dit maakt ook dat je in dit boek kan blijven kijken en bladeren. Je ziet telkens weer nieuwe dingen. Tijdens het lezen kan je je kind allerlei voorwerpen laten aanwijzen en benoemen. Op deze manier vergroot je de woordenschat van je kind.

De prenten in het boek zijn sfeervol, en sprookjesachtig weergegeven. De illustraties zijn vlak, zonder diepte getekend in warme, heldere kleuren.

Heb je zin om mee te zoeken en erachter te komen waar de tweeling de spullen voor nodig hebben? Zoek dan mee in dit sprookjesachtige zoekboek. Voor speurneuzen vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *