Scheid!

‘Shit, je ouders gaan uit elkaar. Wat nu?’

Jaarlijks krijgen ongeveer 86.000 minderjarige kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan, en in België gingen in 2018 meer dan 23.000 getrouwde stellen uit elkaar.

Voor jongeren in die situatie is er nu het eerste echte handboek voor als je ouders gaan scheiden, vol met verhalen van jonge ervaringsdeskundigen en tips van professionele experts op het gebied van scheiden. Zij geven de lezer een beeld van wat ze kunnen verwachten en laat zien dat het na een tijdje weer beter met ze gaat.

In drie woorden

Waardevol, handig en origineel

In meer woorden

Scheid! is het eerste handboek voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Het geeft kinderen een idee van wat ze de komende periode kunnen verwachten, want als je ouders gaan scheiden staat jouw wereld op z’n kop. Je hoofd zit vol met vragen. Moet ik verhuizen? Hoe vertel ik dit aan mijn vrienden?

In dit boek kun je ervaringen lezen van kinderen van verschillende leeftijden. Ze vertellen jou wat zij van de scheiding vonden, wat hen geholpen heeft en hoe het nu met ze gaat. Daarnaast komen er in dit boek ook 25 experts aan het woord. Onder andere psychologen, medewerkers van Villa Pinedo en een kinderrechter komen voorbij.

Het boek is chronologisch opgebouwd. Het begint met het daadwerkelijke nieuws dat je ouders gaan scheiden en eindigt uiteindelijk met een kijkje in de toekomst. Want hoe gaat het nu verder met jou, maar ook met jouw vader en moeder? Eén ding is zeker. Er komt een tijd dat je je beter voelt, echt waar!

De vormgeving van dit boek is origineel en maakt dat het prettig leest. Van persoonlijke verhalen in de vorm van dossiers tot het oplossen van problemen. Van vagen aan de expert tot dagboekfragmenten en invulpagina’s om te bespreken met je ouders. Alles krijgt een plekje in dit handige handboek. Zelfs de schutbladeren matchen met de ervaringen uit het boek. Waar de hartjes aan het begin van het boek zwart gekleurd zijn, zijn ze aan het eind rood gekleurd. Zo is dat ook met jouw gevoel bij de scheiding. Aan het begin voel je je rot en zit je vol met vragen, maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe beter je weet hoe je met bepaalde situaties om moet gaan en hoe beter jij je zal voelen.

Een prachtig en waardevol handboek over echtscheiding voor kinderen vanaf 10 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *