Schreeuw om middernacht

‘Kom onmiddellijk naar Paternoster Row’

De slagen van de klok galmden in de spookachtige duisternis. Het was middernacht. Dit was het moment. Vlug draaide Emily de sleutel om en de deur zwaaide open. Een golf magie overspoelde haar en haar huid begon te tintelen. Eindelijk, ze was er. In het Middernacht Uur.

Alleen om middernacht gaat de deur naar het Middernacht Uur open. Achter de deur wacht een adembenemende, magische wereld waarin de tijd heeft stilgestaan en waar vreemde figuren leven. Emily is een van de weinigen die er naar binnen kan. Ze kan niet wachten om door die wereld te dwalen. Maar zodra ze in het Middernacht Uur is, wordt ze achtervolgd door standbeelden en schilderijen. Wat willen ze van haar? Emily moet er met gevaar voor eigen leven achter zien te komen…

In drie woorden

Magisch, spannend en raadselachtig

In meer woorden

Schreeuw om middernacht is alweer het tweede magische deel over Poeka Emily. Transformeren naar een haas, een hond en een paard gaan haar nog niet geweldig af, maar Emily is vastbesloten om het te leren. En het Middernacht Uur is de enige plek waar ze kan oefenen, daar is de magie die ze nodig heeft. Maar in het Middernacht Uur gebeuren raadselachtige dingen, want waarom willen standbeelden haar aanvallen? En waarom wijzen de mensen op schilderijen allemaal naar haar? Als ze een bericht krijgt om naar de Paternoster Row te komen, weet Emily dat het tijd is voor een nieuwe missie. En die missie wordt spannender dan ze ooit had durven hopen.

De boeken De brief om middernacht en Schreeuw om middernacht zijn beide als losstaande boeken te lezen, maar volgen elkaar wel op. Er wordt af en toe verwezen naar gebeurtenissen uit het eerste deel, maar deze informatie is niet noodzakelijk om de verhaallijn te kunnen volgen.
Het verhaal is vlot geschreven en ieder hoofdstuk begint met het hoofdstuknummer met daarbij een passende illustratie die je een tip geeft over wat gaat komen in dat hoofdstuk.
De spannende gebeurtenissen wisselen elkaar in een rap tempo af, waardoor je als lezer geboeid blijft doorlezen. Door de beeldende schrijfstijl waan je jezelf in de magische wereld van het Middernacht Uur.

Voor liefhebbers van mysterie met een vleugje magie, vanaf tien jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *